Tarih: 09.11.2025 02:26

AFSÜ, Organ Nakli ve Kornea Bağışı Alanında Önemli Başarılara İmza Atıyor

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar'da Organ Bağışı Farkındalığı Artıyor


Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) yetkilileri, organ bağışının önemini vurgulayan bir tanıtım toplantısına katıldı. AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer, üniversitenin organ ve doku nakli alanında kaydettiği ilerlemeyi kamuoyu ile paylaştı.


Organ Bağışıyla Umuda Yolculuk Projesi Tanıtıldı


Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Organ ve Doku Nakilleri Derneği (AFDİDER) tarafından düzenlenen "Organ Bağışıyla Umuda Yolculuk Projesi" tanıtım toplantısına çok sayıda isim katıldı. Toplantıda; Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Başkanı Öğr. Gör. Nilgün Bilal, AFDİDER Başkanı Ahmet Akdağ ve dernek üyeleri hazır bulundu.


AFSÜ'nün Nakil Başarıları


Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer, AFSÜ'nün nakil alanındaki başarılarını şu sözlerle açıkladı: "AFSÜ'de 30'un üzerinde kemik iliği nakli gerçekleştirildi. Kornea naklinde ise geçen yıl Türkiye'de en çok kornea çıkaran üçüncü hastane olduk. Şehrimizde bize kayıtlı kornea bekleyen hasta bulunmuyor."


Organ Naklinde Yolun Başında Olunduğu Vurgulandı


Tuncer, mevcut başarılara rağmen organ nakli konusunda daha alınacak çok yol olduğunun altını çizdi. AFSÜ olarak bu alanda emin adımlarla ilerleyeceklerini belirten Tuncer, "Ancak organ naklinde yolun henüz başındayız. AFSÜ olarak bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —