Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde, dijital ve elektronik atıkların geri dönüşümü ve çevreye olan etkileri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir seminer gerçekleştirildi.
Seminer, bugün saat 09.30'da üniversitenin Erdal Akar Konferans Salonu'nda düzenlendi. Etkinlik, öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla yoğun ilgi gördü.
Seminerde, teknolojik cihazların hızla değişmesiyle artan elektronik atık miktarının doğaya verdiği zararlar ele alındı. Atık elektrikli ve elektronik eşyaların (AEEE) doğru şekilde ayrıştırılmadığı takdirde toprak ve su kaynaklarını kirlettiği vurgulandı.
Etkinlikte ayrıca, fiziksel atıkların yanı sıra "dijital atık" kavramına da değinildi. Gereksiz e
Seminerin temel amaçları şu şekilde sıralandı:
Katılımcılar, seminer sonrasında elektronik atıklarını nasıl değerlendirebilecekleri konusunda önemli bilgiler edindiklerini belirtti.