Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta, yer kabuğundaki hareketlilik ve fay hatları ele alındı. "Faylar Konuşur: Yerin Altındaki Hareketleri Nasıl Okuyoruz?" başlıklı etkinlik, akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
Etkinlik, üniversitenin M. Rıza Çelçel Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferans, yer bilimleri alanında önemli bir konu olan fay hatlarının nasıl izlendiği ve yorumlandığına dair bilgiler paylaştı. Katılımcılar, deprem oluşum mekanizmaları ve risk değerlendirmeleri hakkında detaylı sunumlara tanıklık etti.
"Faylar Konuşur" başlıklı konferans, bugün saat 15:30'da başladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin ana yerleşkesinde bulunan kültür merkezi, etkinliğe ev sahipliği yaparak üniversite topluluğunu önemli bir jeolojik konuda bilgilendirdi.