Afyonkarahisar, 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali ile gastronomi dünyasına ev sahipliği yapıyor. Festival, şehrin zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.
Festivalin gala programına Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı katıldı. Vali Yiğitbaşı, festivalin şehrimize hayırlı olmasını dileyerek, gastronomi turizminin Afyonkarahisar için önemine vurgu yaptı.
Gala programında il protokolünün yanı sıra, ünlü şefler, yazarlar ve sosyal medya fenomenleri de yer aldı. Bu isimler, festival boyunca çeşitli etkinliklere katılarak Afyonkarahisar mutfağını tanıtmaya katkı sağlayacaklar.
Gastronomi Şehri Afyonkarahisar'ın mutfak kültürünü dünyaya tanıtacak olan festival, 3 gün boyunca devam edecek. Festival boyunca:
Festivalin, Afyonkarahisar'ın turizm potansiyelini artırması ve gastronomi alanında önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor. Festivalin, şehrin ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağı belirtildi.