Tarih: 02.08.2025 21:30

Afyonkarahisar'da Ata Tohumları Hasat Mevsimine Girdi

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar'da Bereketli Hasat Sevinci


Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, 11 Ekim'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte ektikleri arpa, buğday ve çörek otunun hasadını gerçekleştirdi. Bu yılki hasat, bölgede ata tohumlarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.


Ata Tohumlarının Önemi Vurgulandı


Başkan Köksal, hasat etkinliğinde yaptığı açıklamada, ata tohumlarının gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. "Ata tohumlarımız, bölgemizin tarımsal mirasıdır. Bu tohumları korumak ve gelecek nesillere aktarmak, sürdürülebilir bir tarım için büyük önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.


Ankara ve Afyonkarahisar İşbirliği


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte, iki belediye arasındaki iş birliği vurgulandı. Köksal, Yavaş'a teşekkür ederek, "Desteklerinden dolayı Mansur Başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.


Hasat Etkinliği ve Gelecek Planları


Hasat etkinliği, bölge halkının katılımıyla coşkuyla kutlandı. Gelecek yıllarda da ata tohumlarının ekilmesi ve hasadı için çalışmaların devam edeceği bildirildi.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —