Tarih: 15.01.2026 12:36

Afyonkarahisar'da Dijital Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama

Facebook Twitter Linked-in

İnternetten Ev Almak İsteyen Vatandaş 1 Milyon 650 Bin Lira Dolandırıldı


Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte internet siteleri üzerinden ev satışı ilanıyla gerçekleştirilen büyük çaplı bir dolandırıcılık olayını aydınlattı. Bir vatandaş, gördüğü ev satış ilanı üzerinden yaptığı işlemde 1 milyon 650 bin lira dolandırılırken, operasyonla 2 şüpheli yakalanarak tutuklandı.


Operasyonun Başarılı Sonucu


Bilişim Sistemleri Kullanılması Suretiyle Nitelikli Hırsızlık (TCK 142) kapsamında yürütülen soruşturmada, Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan işlemlerin ardından şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.


Dolandırıcılık Yöntemi ve Mücadele


Olay, bir vatandaşın sahte internet siteleri üzerinden gördüğü ev satış ilanı üzerinden yaşandı. Dolandırıcılar, sahte ilanlarla vatandaşları tuzağa düşürerek yüksek miktarda paraları elde etmeye çalıştı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak için her türlü suç ve suçluyla mücadelenin 7/24 devam ettiğini vurguladı.


Vatandaşların Dikkatine


Emniyet yetkilileri, internet üzerinden yapılan alışveriş ve yatırımlarda vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle yüksek tutarlı işlemlerde resmi kanalları kullanmaları ve şüpheli durumlarda en yakın emniyet birimine başvurmaları tavsiye edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —