Tarih: 18.08.2025 22:43

Afyonkarahisar'da Hayvan Hakları Ziyareti: Barınakların Durumu Masaya Yattı

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar'da Hayvan Barınakları Kontrol Altında


Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, il genelindeki hayvan barınaklarının ve doğal yaşam alanlarının mevcut durumu hakkında değerlendirme yapmak amacıyla bir araya geldi. Vali Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Murat Büyükköse, İscehisar Belediye Başkanı ve Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Başkanı Seyhan Kılıçaslan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Ziya Bilim'i makamında kabul etti.


Hayvan Barınaklarının Durumu Değerlendirildi


Gerçekleştirilen ziyarette, ilimizdeki hayvan barınaklarının mevcut durumu ve ihtiyaçları detaylı bir şekilde ele alındı. Vali Yiğitbaşı, hayvan haklarına verilen önemi vurgulayarak, barınaklardaki hayvanların refahının artırılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Doğal Yaşam Alanları da Gündemde


Ziyarette ayrıca, doğal yaşam alanlarındaki hayvanların korunması ve bu alanların iyileştirilmesi konuları da tartışıldı. Sahipsiz hayvanların korunması ve doğal yaşam alanlarının sürdürülebilirliği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.


İşbirliği ve Koordinasyon Önemli


Afyonkarahisar Valiliği, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonun hayvan hakları konusundaki çalışmaların başarısı için kritik olduğunu vurguladı. Bu nedenle, tüm paydaşların ortak bir anlayışla hareket etmesinin ve kaynakların verimli bir şekilde kullanmasının önemine dikkat çekildi.


Çalışmalar Devam Edecek


Hayvan barınaklarının ve doğal yaşam alanlarının iyileştirilmesi için yapılacak çalışmaların devam edeceği bildirildi. Vali Yiğitbaşı, hayvan haklarının korunmasının ve hayvan refahının artırılmasının toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —