Tarih: 13.10.2025 11:55

Afyonkarahisar'da Motosiklet Sürücüsüne Ağır Ceza

Facebook Twitter Linked-in

Trafik İhlalleri Tek Tek Tespit Ediliyor


Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafik kurallarını ihlal eden bir motosiklet sürücüsüne toplamda 6.969 TL para cezası uyguladı. Olay, sosyal medyada paylaşılan bir ihbar üzerine gerçekleşen etkili bir çalışmanın sonucunda yaşandı.


İhbar Sosyal Medyadan Geldi


9 Ekim 2025 tarihinde basında "Bak sen şu uyanığa" başlığıyla yer alan haberde, Afyonkarahisar Maliye Kavşağı'ndaki ışıklarda bekleyen bir motosikletin plakasının, okunmasını güçleştirecek şekilde sarı bantla kapatıldığı tespit edilmişti. Bu ihbar üzerine harekete geçen trafik ekipleri, derhal bir çalışma başlattı.


Sürücü Kısa Sürede Yakalandı


Yapılan teknik inceleme ve saha araştırması sonucunda, plakası 03 plakalı motosikletin sürücüsünün M.A. olduğu belirlendi. Aynı gün saat 16.00 sıralarında, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan sürücüye, bir dizi trafik ihlali nedeniyle cezai işlem uygulandı.


Uygulanan Cezaların Detayları


Sürücü M.A.'ya, ihlallerine karşılık gelen maddelerden toplam 6.969 TL idari para cezası kesildi. Uygulanan cezalar şu şekilde:



Denetimler Kararlılıkla Devam Edecek


Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak ve karayollarında huzur ile düzeni sağlamak amacıyla trafik denetimlerinin aralıksız ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —