Tarih: 20.09.2025 19:38

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin'den Tartışmalı Açıklamalar

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Şahin'den Cezalandırma Konusunda Yorumlar


AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, cezalandırma konusundaki mevcut yasal düzenlemelerle ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı. Şahin, yaptığı değerlendirmede, bazı davalarda uygulanan cezaların yeterli olmadığını ve hukuki süreçlerde eksiklikler bulunduğunu belirtti.


"Bir İnsanı Çekip Bulursan Bu Kadar Cezası Yok" İfadesi


Şahin, özellikle bir davayla ilgili yaptığı yorumda, "Bir insanı çekip bulursan bu kadar cezası yok" şeklinde bir ifade kullandı. Bu açıklama, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve tartışmalara yol açtı. İl Başkanı Şahin, bu ifadenin, bazı davalarda uygulanan cezaların orantısızlığına dikkat çekmek amacıyla yapıldığını vurguladı.


Tazminat ve Ceza Arasındaki Fark


AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, tazminat ve ceza arasındaki farka da değindi. Şahin, bazı davalarda tazminat ödenmesinin ceza almaktan kurtarmayacağını belirtti.


Kasten Adam Öldürme ve Tazminat Konusu


Şahin, kasten adam öldürme gibi ağır suçlarda ayrıca tazminat gerekliliğine ilişkin sorulan bir soruya cevap verdi. İl Başkanı, "Kasten adam öldürme durumunda ayrıca tazminat gerekmekdiğini kim söyledi size?" şeklinde bir soruyla, bu konudaki hukuki bilgi eksikliğine dikkat çekti. Şahin, bu tür davalarda cezanın öncelikli olduğunu ve tazminatın ayrı bir değerlendirme konusu olduğunu ifade etti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —