Tarih: 10.08.2025 20:11

Sındırgı'da Deprem: Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı'ndan Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Sındırgı'da Sarsıntı: Balıkesir'de Deprem Yaşandı


Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bugün meydana gelen deprem, bölgede kısa süreli panik ve gerginliğe yol açtı. 6.1 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'de hissedildi. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Üstün, deprem sonrası esnaf ve sanatkarların durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.


Depremin Özellikleri


10 kilometrelik derinlikte meydana gelen deprem, 10 Ağustos 2025 tarihinde saat 19:53'te meydana geldi. Depremin merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olarak belirlendi.


Esnaf ve Sanatkarların Durumu


Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Üstün, deprem sonrası bölgedeki esnaf ve sanatkarların durumunu yakından takip ettiklerini belirtti. Esnafın ve sanatkarların can güvenliğinin en önemli öncelik olduğunu vurgulayan Üstün, olası maddi hasarlara yönelik desteklerin değerlendirileceğini ifade etti.


Olası Destekler


Başkan Üstün, depremden etkilenen esnaf ve sanatkarlara yönelik şu desteklerin değerlendirildiğini açıkladı:



Yetkililer, depremden etkilenen vatandaşların dikkatli olması ve güvenli bölgelerde bulunması yönünde uyarıda bulundu. Afet sonrası oluşabilecek ikincil afetlere karşı da hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —