• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

40 yıllık partisinden istifa etti, AK Parti’den aday adayı

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Süleyman Çağlar görevinden istifa etti.

SİYASET 15.04.2021 21:45:00 0
40 yıllık partisinden istifa etti, AK Parti’den aday adayı

Güney beldesinin yeniden belediye statüsüne kavuşmasının ardından 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde adaylar birere birer ortaya çıkmaya başladı. Güney beldesi muhtarı aynı zamanda Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Süleyman Çağlar da, Belediye Başkanlığına aday olacağını duyurdu. Çok uzun süredir Büyük Birlik Partisinde çeşitli kademelerde görev yapan Süleyman Çağlar’ın, partisinden istifa ederek AK Parti’den aday adayı olacağı öğrenildi. AK Parti aday göstermezse de tekrar partisine dönüp, BBP’den aday olacağı iddia edildi.  

BBP’DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Süleyman Çağlar şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Güneyliler olarak 2011 yılında belediyemizin nüfusuna sahip çıkamamış ve 2 binden aşağı düşürmüştük. Bu sebeple belediyemiz kapatılmıştı ...

2012 yılında komşumuz Çalışlar köyünün Referandumla Güney’e katılması sonucu nüfusumuzu tekrar tamamlayarak mahkeme yoluyla ve iç işleri bakanlığının onayıyla belediyemize yedi yıl aradan sonra yeniden kavuştuk.

6 Haziran 2021 tarihinde Güneylilerin ve çalışlarlı koşularımızın bayramı yani seçimi vardır. Bendeniz de 15 yaşımdan beri hayalini kurduğum Güney Belediye başkanlığına adayım...

Bu sebeple yedi yıldır büyük bir şerefle ve gururla yürüttüğüm Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı görevinden Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu gereği Adaylığım nedeniyle istifa ettiğimi belirten dilekçemi BBP MKYK üyesi Cemil Çoker başkanıma sundum...

Güneyli ve Çalışlarlı vatandaşlarımızın 6 Haziran’da omuzlarımıza yükleyecekleri bu ağır görevin ve emanetin bilincindeyim. Haktan ve adaletten ayrılmayacağıma şimdiden söz veriyorum.Önümüzde ki hafta içi aday adaylığı müracaatımızı yapacağız.

“Biz seferle yükümlüyüz, zaferi nasip edecek Yüce Allah’tır” düsturuyla mücadelemize devam edeceğiz. Şimdiden dua ve desteklerimize talibim.”

SÜLEYMAN ÇAĞLAR KİMDİR?

1980 yılında  Sinanpaşa ilçesi Güney beldesinde doğdum. İlkokulu Güney kasabasında okudum. Ortaokul ve liseyi Afyon İmam Hatip Lisesinde tamamladım. Katsayı adaletsizliği nedeniyle özgün bir üniversite kazanamadım.Halen açık öğretim fakültesi Mahalli İdareler bölümünde eğitimime devam etmekteyim.

Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra sonra inşaat malzemesi satışı üzerine ticari faaliyetlere başladım .

1996 yılında Muhsin Yazıcıoğlu önderliğindeki Nizâm-ı Âlem Ocaklarına katılarak 16 yaşında cemiyet hayatına atıldım ve sivil toplum kuruluşlarında milletime hizmet etme gayretinde bulundum. Nizâm-ı Âlem Ocakları, Alperen Ocakları ve Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar teşkilatlarının çeşitli kademelerinde görev aldım. 2019 yılında muhtar seçildim. Halen muhtarlık görevime devam ediyorum. Evli ve üç çocuk babasıyım.

Başkanlığını yaptığım kurum ve kuruluşlar ise;

*Güney Tarımsal Kalkınma kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı(2005-2010)

*Güney Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı (2011-2015)

*Güney Gençlik ve Spor Kulübü Kurucu Başkanlığı ( 2012-2021)


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli