• BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,43% 0,22
  • EURO

    34,52% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2447,37% 0,37
  • Ç. ALTIN

    4085,85% -0,28

4 fakültede 6 program akredite oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş; “Üniversitemizde akredite olmuş bir program yokken geldiğimiz noktada 4 fakültemizde 6 programımız akredite oldu” dedi.

EĞİTİM 5.04.2023 01:29:00 0
4 fakültede 6 program akredite oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünün akreditasyonuna ilişkin Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) değerlendirme ekibi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

KALİTE ODAKLI EĞİTİM ANLAYIŞI

AKÜ Rektörlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Z. Gökay Kaynak, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, FEDEK Değerlendirme Üyeleri, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Hazman, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda bir açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite yönetimi olarak öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim anlayışını benimsediklerini söyledi. Karakaş üniversite olarak her yıl belli bir planlama kapsamında güçlü yönleri olduğunu düşündükleri programları ve bölümleri akreditasyon sürecine dahil etmeye çalıştıklarını belirtti. 

GÜÇLÜ BÖLÜMLERİMİZDEN BİR TANESİDİR

Karakaş,  “Bu kapsamda Kimya Bölümümüz de bu sürece dahil oldu. Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde üniversitemizde akredite olmuş bir program yokken geldiğimiz noktada 4 fakültemizde 6 programımız akredite oldu. Şu anda 3 farklı akreditasyon kuruluşuyla da süreci devam eden ve hazırlık yapan programlarımız var. Aynı zamanda da dış değerlendirme ve izlemeyi geçirdikten sonra bu yıl itibariyle YÖKAK’a tam akredite olmak için başvurumuzu yaptık. Kimya Bölümümüz Fen Edebiyat Fakültemizin güçlü bölümlerinden birisi olduğu gibi aynı zamanda ilk bölümlerdendir. Hem altyapısı hem de akademik yapısı itibariyle güçlü bölümlerimizden bir tanesidir” dedi.

Toplantı FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Z. Gökay Kaynak tarafından FEDEK’in Kimya Bölümüne ilişkin değerlendirme raporunun AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak’a teslim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

FEDEK HAKKINDA

FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen – Edebiyat, Dil ve Tarih – Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de Fen-Edebiyat Fakültelerindeki eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.


  • Salı 24.8 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli