• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

500 Milyon TL’lik yatırım, 1800 kişi istihdam edilecek

Vali Gökmen Çiçek, “Müteşebbis Heyeti tarafından firma talepleri doğrultusunda 19 parselin 18 firmaya yeni alan tahsisi yapıyoruz. Toplamda 500 milyon lira yatırım yapılarak, 1800 kişinin istihdamı sağlanmış olacak” dedi.

EKONOMİ 19.03.2021 21:47:00 0
500 Milyon TL’lik yatırım, 1800 kişi istihdam edilecek

Vali Gökmen Çiçek başkanlığında Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu’nun katılımıyla, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısı yapıldı.

Vali Gökmen Çiçek’in başkanlığında yapılan toplantıya eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin ve Müteşebbis Heyet Üyeleri katıldı.

19 PARSEL 18 FİRMAYA TAHSİS EDİLDİ

Toplantıda İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni tahsise sunulmuş olan yatırım alanlarının tahsisi için yapılan başvuruları değerlendirildi. Bölgeye kazandırılması amacıyla 19 adet sanayi parselinin 18 firmaya tahsisi yapıldı.

500 MİLYON LİRA YATIRIMLA 1800 KİŞİYE İSTİHDAM

Toplantıda konuşan ve OSB’nin üretim ve istihdam açısından daha da gelişmesi adına yol haritası belirleyerek, uygulama noktasında görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldiklerini belirten Vali Gökmen Çiçek: “İlimizin kalkınmasında en büyük pay sahibi, yatırım yaparak üretim ve istihdam sağlayan yatırımcılarımızdır. Bu nedenle OSB’lerde faaliyet gösteren sanayicilerimizin üretimlerini artırmak için yaptıkları çalışmalara destek vermeliyiz. Bizlerde bu sebeple OSB’lerimize ayrı bir önem veriyoruz. Bugün Müteşebbis Heyeti tarafından firma talepleri doğrultusunda 19 parselin 18 firmaya yeni alan tahsisi yapıyoruz. Toplamda 500 milyon lira yatırım yapılarak, 1800 kişinin istihdamı sağlanmış olacak. İscehisar’ımıza hayırlı olsun. Daha çok iş, daha çok aş imkânı için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantı Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Gökmen Çiçek başkanlığında müteşebbis heyeti üyelerinin karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmasıyla sona erdi.

MERMER AKADEMİSİ TANITILDI

Ardından Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Proje ile kurulan Mermer Akademisi’nin tanıtımı yapıldı. Toplantıda Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belkıs Özkara, AKÜ Öğretim Görevlisi Dr. İlkin Yaran Ögel ile Dr. Özlem Tuna, Özener Patent Yetkilisi Huriye Kayabaşı ve Afyonkarahisar ABİGEM Direktörü Özgür Demir katılımcılara sunumlarını gerçekleştirdiler.

TÜRKİYE’NİN İLK GARANTİ MARKASI OLAN “ISCE” TANITILDI

Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesi kapsamında mermer sektörü için oluşturulan ve Türkiye’nin ilk Garanti Markası olan “ISCE – International Stone Certification”ın tanıtımı yapıldı. Proje Kapsamında geliştirilen standartlar doğrusunda ISCE adında bir “Garanti Markası” ortaya çıkarıldı. Mermer sektörü için oluşturulan Garanti Markası, bu markayı kullanma yetkisine sahip işletmeler tarafından üretilen mallar veya sunulan hizmetlerin belli ortak özelliklerini, kaynağını, kalitesini, bu amaçla kullanılan materyal veya teknikleri ve üretim, satış veya sunulma yöntemleri gibi önemli ayırıcı ortak özelliklerini garanti etmek amacıyla kullanılacak.

Toplantının sonunda Vali Gökmen Çiçek ile eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Eroğlu ile beraberindeki heyet Mermer Akademisi’nde faaliyet gösteren Bilgisayar Laboratuvarı, Tasarım Odası, Derslikleri ve Atölyeyi inceleyerek bilgiler aldı.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli