• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

7 ülke ve 32 şehirden 800 sporcu Afyon’a geliyor

7 ülkeden ve 32 şehirden toplam 800 sporcunun katılımıyla Afyonkarahisar’da 7. Frig Ultra Maratonu yapılacak.

SPOR 17.09.2021 23:07:00 0
7 ülke ve 32 şehirden 800 sporcu Afyon’a geliyor

Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde 18-19 Eylül tarihlerinde 7 ülke ve 32 şehirden gelecek olan yerli ve yabancı 800 sporcunun katılımıyla yapılacak 7. Frig Ultra Maratonu için basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, Limit Sensin Koordinatörü Ali Cem Aktaş ve sponsorlar katıldı.

AFYON HER GEÇEN GÜN ÇITAYI YÜKSELTİYOR

Tarih, kültür, doğa ve spor turizmini iç içe geçirip, daha yüksek bir katma değer yaratıp şehrin spor turizmi destinasyonu olmasını sağlayarak, şehrin ekonomisine katkı yapmayı hedefleyen Frig Ultra Maratonu bu yıl 7. kez düzenleniyor. Çocukları ve gençleri spora teşvik ederek, farkındalık oluşturmayı hedefleyen Frig Ultra Maratonu, bu yıl “Gizemli Frigya’yı koşarak keşfet” sloganı ile yapılıyor.

Toplantıda konuşan ve Afyonkarahisar’ın ulusal ve uluslararası organizasyonlardaki başarısıyla her geçen gün çıtayı yükselttiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “En son yaptığımız Dünya Motokros Şampiyonaları ve Motofest, tüm Türkiye’de ses getirdi ve dünyadan çok sayıda sporcu geldi. Şimdi yine Ali Cem Aktaş’ın koordinesinde güzel bir organizasyon daha yapıyoruz.

FRİGYA’NIN TANITIMI AÇISINDAN BULUNMAZ FIRSAT

Rusya, Tacikistan, Etiyopya, Güney Amerika, İngiltere, Almanya ve Türkiye olmak üzere 7 ülkeden ve 32 şehirden toplam 800 sporcunun katılımıyla Ayazini’de Frigya’da 6 km Aşk Vadisi Koşusu, 12 km Gizemli Frigya Koşusu, 22 km Göynüş Kral Yolu Koşusu, 54 km Frig Ultra olmak üzere 4 farklı parkurda koşular yapılacak. Dolayısıyla hem yabancı ülkeden gelen sporcular hem ülkemizden gelen sporcular hem de Afyon’dan bizlerin katılımıyla muhteşem bir spor etkinliği olacak. Hem ilimizin tanıtımı hem Frigya’mızın tanıtımı hem kalemizin tüm Afyonkarahisar’ımızın tanıtımı açısından gerçekten bulunmaz bir fırsat. Ben emeklerinden dolayı bu konuyla ilgili özellikle Ali Cem Aktaş’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

TÜM AFYONKARAHİSARLILARI DAVET EDİYORUM

Tüm Afyonkarahisarlıları Frig Ultra Maratonu’na davet eden Vali Gökmen Çiçek: “Ben hep beraber tüm Afyonkarahisarlıları bu spor etkinliğine çağırıyorum. İnşallah sabah 8’de biz de orada olacağız. Afyon Ticaret ve Sanayi Odasının da büyük desteği var. Odamıza da çok teşekkür ediyorum. Nitekim tam bir Afyonkarahisar modeli işte. Valiliği, belediyesi, ticaret odası, iş insanları, girişimcisi, basını hep beraber birlik içerisinde yine yeni bir organizasyonun altından kalkacağız Allah’ın izniyle. Bu işi şehir olarak önemsiyoruz. Şehrimize katkısı olacağını düşünüyoruz. İnşallah bu yılı başarıyla tamamlayıp hemen gelecek yıl için hazırlıklara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ana sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyona; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu destek veriyor.


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli