• BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Balık tezgahları denetlendi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar il genelinde su ürünleri denetimleri devam ediyor.

GÜNDEM 29.09.2020 18:35:00 0
 Balık tezgahları denetlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 26-30 Eylül 2020 tarihleri arasında ülke çapında başlatılan su ürünleri denetimleri kapsamında, İl Müdürlüğü ekiplerince pazar yerlerinde bulunan perakende satış noktaları, su ürünleri işleme tesisleri, su ürünleri avlak sahaları ile süpermarketlerde bulunan perakende satış yerlerinde denetimler yapıldı. Denetimler 30 Eylül 2020 tarihine kadar sürdürülecek.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile su ürünleri avcılığına ilişkin düzenleme ve denetim yapma yetki ve sorumluluğu Bakanlığımıza verilmiştir. Bu kapsamda su ürünleri avcılık faaliyetinde bulunacaklara boy, yer, zaman ve av araçları yönünden uymaları zorunlu olan düzenlemeler getirilmiştir.

Genel av sezonunun açılmasıyla birlikte asgari avlanma boy limitinin altında su ürünleri avcılığı ve avlanan ürünlerin satışının yapıldığı yönünde Bakanlığımıza yoğun şikâyetler ulaşması üzerine, su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen yeni düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için, ülke genelinde 26-30 Eylül 2020 tarihleri arasında deniz, içsular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergahları, işleme ve değerlendirme tesisleri, soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde eş zamanlı denetimler yapılması talimatlandırılmıştır.

İl ve İlçe Müdürlüklerimizce bu çerçevede ilimiz genelinde gerekli denetimlere başlanılmış ve sürdürülmektedir. İl ve İlçe Müdürlüğü ekiplerimizce sadece bu tarihlerde değil yıl boyunca sürekli olarak denetimlere devam edilmekte ve yasaklara uymayanlara gerekli cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki bu denetimler gelecek nesillerimizin de sağlıklı su ürünleri tüketebilmesi ve su ürünlerinde sürdürülebilirliğin sağlanması için yapılmaktadır. Tüketicilerimizden asgari boyun altında olan su ürünlerini tüketmemelerini, satıcılarımız ve avcılarımızdan da avlanabilir boy, adet ve zaman sınırlamalarına uymalarını rica ediyorum.”


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli