• BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,27% 0,10
  • EURO

    34,72% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2399,71% -0,38
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

AFLORA ve KOSGEB ziyaretleri

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerine uyum eğitimi verlirken Kariyer ve Girişimcilik Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisinin ziyaretleri oldu.

GÜNDEM 29.09.2022 23:32:00 0
AFLORA ve KOSGEB ziyaretleri

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) personelleri, KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdiresi Ayşe Yeşim Çepni’yi makamında ziyaret etti. Kurumsal iş birliği konusunda fikir alışverişinde bulunulan ziyarette ortak hedefler doğrultusunda gerçekleştirilebilecek faaliyetler ve projeler değerlendirildi.

AFSÜ TTO’dan Öğr. Gör. Emre Semiz ve Öğr. Gör. Sevim Aydoğan ve AFSÜ KAGİM’den Öğr. Gör. Önder Çoban ve Öğr. Gör. Bahar Köse’nin katıldığı ziyarette KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni ile KOSGEB’in Afyonkarahisar’daki hedefleri dâhilinde, ortak paydada gerçekleştirilebilecek etkinlikler hakkında konuşuldu.

Afyonkarahisar’ın potansiyeli doğrultusunda, üniversite ve sanayi işbirliğinin sağlanmasının önemine işaret edilen görüşmede ilimizin daha fazla faaliyet kolunda aktif olması gerektiği vurgulandı. AFSÜ’nün bu konuda giderek daha ağırlıklı bir rol üstlenmek için gerekli altyapıyı oluşturduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Emre Semiz, üniversite akademisyenlerinin bilgi ve tecrübelerinin, ilimizdeki sanayi kuruluşlarına aktarılmasının hem ilimize hem de ülkemize büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Görüşmede, sağlık alanına verilen önemin her geçen gün arttığı günümüzde, bu alanda ilimizdeki firmalar ve sanayi kuruluşları ile daha fazla etkileşime geçilmesi adına AFSÜ öğrencilerinin ve akademisyenlerinin KOSGEB faaliyetlerinden ve yapılanmasından haberdar olabilmesi için bundan sonra düzenlenecek etkinliklerde ortak paydada buluşulması gerektiği konusunda görüş birliği ifade edildi.

ECZACI ODASI YÖNETİCİLERİNDEN AFLORA’YA ZİYARET

Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Alper Pehlivanlı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Sekreter Ecz. Hakan Demir, Ecz. Emre Helvacıoğlu, Ecz. Gonca Karakaya, Ecz. Kürşat Sarı ve Ecz. Seyhan Kılınçarslan, Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler A.Ş.’yi (AFLORA) ziyaret etti.

AFLORA’nın ürün portföyü hakkında bilgi alan Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, pandemi sürecinin de etkisiyle toplumun genel sağlık konusunda daha duyarlı hale gelmesinin, tıbbi ve aromatik bitkilerden elde edilen gıda takviyelerinin talep görmesinde önemli katkısı olduğuna dikkat çekerek güvenilir firmalarca yüksek standartlarda üretilen bitkisel ürünlerin kullanımında, Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de bir talep patlaması yaşandığını ve bu konuda en büyük talebin eczanelere geldiğini söylediler.

Şirket yetkilisi Gıda Mühendisi Kübra Azel Bayar’ın, içinde katkı maddesi bulundurmayan, tamamen doğal bitkisel çaylar ve yağlardan oluşan AFLORA ürün portföyüne ruhsatlandırma aşaması tamamlanan iki yeni gıda takviyesinin daha ekleneceği bilgisini verdiği ziyarette Afyonkarahisar genelindeki eczanelerde AFLORA ürünlerinin halka sunulması ile ilgili iş birliği imkânları konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE UYUM EĞİTİMİ

Öte yandan 2022 YKS ile AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü’ne yerleşen öğrencilere Uyum Eğitimi verildi. A Blok Z-19 dersliğinde gerçekleşen eğitimde Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık bölümün tanıtımını yaparak öğrencilerin tâbi olduğu yönetmelikler, yönergeler, akademik faaliyetler ve ders programı, sınav takvimi ile sosyal etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ardından Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ayberk Zengin kütüphane kullanımına yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Uyum Eğitimi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı (SKS) Filiz Özden Yılmaz tarafından Üniversite Tanıtımı ile SKS Daire Başkanlığının faaliyetleri, sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler, öğrenci kulüp ve topluluklarının faaliyetleri gibi konularda bilgi verilmesiyle sona erdi.


  • Çarşamba 22.4 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı