• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

AFRAY Projesi kapsamında kesilen ağaçların yerine 550 fidan dikildi

AFRAY Projesi kapsamında kesilen ağaçların yerine 550 fidan dikildi

EĞİTİM 18.04.2024 17:23:55 0
AFRAY Projesi kapsamında kesilen ağaçların yerine 550 fidan dikildi
Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsünde gerçekleştirilen bir törende, toplamda 550 fidanı toprakla buluşturuldu. Bu fidanlar, 7 farklı ağaç türüne aitti.

Törene, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Genel Sekreter İhsan Ceran, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

AKÜ ANS Kampüsünde bulunan ağaçların yerine daha fazla ağaç dikildiği belirtildi.

Rektör Karakaş yaptığı konuşmada, AKÜ'nün ANS Kampüsüne taşınmasının üzerinden 22-23 yıl geçtiğini ve bu süre zarfında kampüsün yeşillendirilmesi için yılda en az iki kez fidan dikimi yapıldığını söyledi. Ancak kampüsün ağaçlandırma için uygun bir toprağa sahip olmadığı ve birçok fidanın hastalık vb. nedenlerle kuruduğunu ve tutunamadığını belirtti. Karakaş, bu zor koşullar altında ağaçların hayatta kalması için Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeline teşekkür etti.

Rektör Karakaş, doğayı koruma ve yeşil alanları artırma görevlerini öncelikli olarak gördüklerini vurgulayarak, yaşayan ve sağlıklı bir doğanın gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras olduğunu ifade etti. Bu nedenle, fidan dikmekle çevre bilinci ve kültür aktarımını sağladıklarını belirtti.

AFRAY Projesi nedeniyle kampüsteki bazı ağaçların etkilendiğini anlatan Karakaş, tren hattı boyunca toplamda 217 ağacın etkilendiğini ve bunlardan 134 tanesinin yeni yaşam alanlarına nakledildiğini, 84 ağacın ise kesilmek zorunda kalındığını söyledi. Proje yüklenici firmasının ise kesilen ağaçların yerine 550 fidan hediye ettiğini belirtti.

Rektör Karakaş, bu fidanların dişbudak, şeker akçaağaç, süs elması, iğde, süs eriği, salkım söğüt, hatmi ağacı ve çınar yapraklı akçaağaç türlerine ait olduğunu söyleyerek, bu fidanların umutları, yaşam sevincini yeşerteceğini ve birlik ve beraberlik duygularını güçlendireceğini ifade etti.

Konuşmanın ardından fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Haber Kaynak : sezai.org.tr
  • Perşembe 18.4 ° / 8 ° false
  • Cuma 20.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu