• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

AFSÜ, Öğrenci Konseyi Başkanı seçildi

AFSÜ Öğrenci Konseyi Genel Kurulu seçimleri AFSÜ Tıp Fakültesi Mavi Salonda akademik birim öğrenci temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

SAĞLIK 2.12.2021 20:55:00 0
AFSÜ, Öğrenci Konseyi Başkanı seçildi

Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda 2021-2023 AFSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı olarak Tıp Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi Orkun Aşçı seçildi. 2018 yılında kurulan AFSÜ’de ilk kez Öğrenci Konseyi Genel Kurulu yapıldığını dile getiren AFSÜ Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz, öğrenciler ile üniversitenin yönetim organları arasında katılımcı bir iletişim akışı sağlamak amacıyla faaliyet gösterecek Öğrenci Konseyinin, AFSÜ’nün kalite odaklı yönetim anlayışını pekiştirmesini arzu ettiklerini söyledi.

DEMOKRATİK USULLERLE KURDUKLARI ÖĞRENCİ BİRLİĞİ

Genel Kurul öncesi bir konuşma yapan AFSÜ SKS Başkanı Filiz Özden Yılmaz, öğrenci konseyinin mevzuatta belirtilen kuruluş, görev, yetki ve çalışma esaslarına dayalı olarak AFSÜ öğrencilerinin kendi aralarında demokratik usullerle kurdukları öğrenci birliği olduğunu söyledi. AFSÜ bünyesindeki akademik birim öğrenci temsilcilerinin, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği ile AFSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde seçildiğini belirten Başkan Yılmaz, Öğrenci Konseyi Genel Kurulunun, konsey başkanı, yönetim ve denetleme kurulu üyelerini seçmek üzere toplandığını kaydetti.

BAŞKANLIĞA ORKUN AŞÇI SEÇİLDİ

Genel Kurulda oluşturulan üç kişilik divan kuruluna mevzuata uygun yapılan tek başvuru ile gidilen seçim neticesinde AFSÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığına Orkun Aşçı, Yardımcılığına Mustafa Oğuzhan Gözeten, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Güner Kekeç, İsmail Abdülkadir Çakır, Meryem Tercan, Rümeysa Çınar, Rabia Nur Temiz, Burhan Teke ve Khavar Gulubaylı seçildi. Denetleme Kurulu Başkanlığına Seval Ayekin seçilirken, Denetleme Kurulu Üyeleri ise Ayşe Yavuz, Emre Demir, Elif Özgüler ve Osman Yasir Biter olarak belirlendi.

İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan AFSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Orkun Aşçı, aktif bir yönetim anlayışı ve ekip ruhu ile öğrencilerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Üniversitedeki beşinci yılında olması sebebiyle akademik ve idari birimler arasındaki genel işleyiş hususunda yeterli tecrübeye sahip olduğunu belirten Aşçı, “İdari birimler ve öğrenciler arasındaki iletişimde köprü vazifesi görecek konseyin, son derece önemli bir işleve sahip olduğunu düşünüyorum. AFSÜ’nün gelişimi değerli öğrenci arkadaşlarımın özverisi ile olumlu yönde hızlanacaktır.” dedi.

VERİMLİLİĞİ ARTIRACAK BİR MEKANİZMA

Konsey üyelerinin her birinin bulundukları akademik birimdeki bütün öğrencilerin üniversite yönetimi nezdinde temsilcisi olduğunu vurgulayan Aşçı, “2021-2023 döneminde bütün öğrenci arkadaşlarımız adına üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle yararlı ve kalıcı faaliyetler gerçekleştirmek için bugünden itibaren çalışmaya başlayacağız.” diye konuştu. Aşçı sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu olarak hayata geçirmemiz gerektiğini düşündüğüm geri bildirim sisteminden kısaca bahsetmek istiyorum. Fakülte ve okullarımızda gördüğümüz her türlü eksikliği, aksaklığı ve yetersizliği tespit ederek olası çözüm önerileri ile birlikte raporlayıp idari birimler ile paylaşabileceğimiz bir sistem oluşturmak niyetindeyim. Belirli periyotlarla hazırlayacağımız bu raporlarda sadece aksaklıklara değil, beklentilerimize ve memnuniyetlerimize de değinerek verimliliği artıracak bir mekanizma oluşturabileceğimiz kanaatindeyim.

İVEDİLİKLE ÇÖZÜME ULAŞTIRMAK İÇİN

Bu raporlama çalışması haricinde hem kurum içinde hem de kurum dışında öğrencileri etkileyen ve ilgilendiren hususlarda aciliyet ya da önem teşkil eden durumları özel bir gündem oluşturarak ivedilikle çözüme ulaştırmak için bütün arkadaşlarımızla ve ilgili kurumlarla da sürekli bağlantıda olacağız. AFSÜ’nün bütün öğrencileri adına üstlendiğimiz bu uzun soluklu yürüyüş için bana ve yönetim kuruluna verdiğiniz destek dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum.”


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli