• BIST 100

    10734,87%-1,14
  • DOLAR

    41,69% 0,03
  • EURO

    48,81% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5324,96% 0,32
  • Ç. ALTIN

    8731,43% 0,00

AFSÜ'de Gazze'deki İnsanlık Dramı Birinci Ağızdan Anlatıldı

AFSÜ'de Gazze'deki İnsanlık Dramı Birinci Ağızdan Anlatıldı

SAĞLIK 7.10.2025 23:34:33 0
AFSÜ

Gazze'deki Soykırım AFSÜ'de Masaya Yatırıldı


Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), 2025

  • 2026 akademik yılı açılış dersinde, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü operasyonları ve yaşanan insanlık dramını konu alan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, Gazze doğumlu öğretim üyesi Doç. Dr. Usame Rakip, yaşananları birinci ağızdan anlattı.


YÖK Desteği ile Anlamlı Açılış


Etkinlik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekilmesi amacıyla düzenlendi. İsrail'in 7 Ekim 2023'teki Aksa Tufanı'nın ardından Gazze'de başlattığı şiddet, soykırım ve işgal planının yıl dönümünde gerçekleşen program, akademik camiadan büyük ilgi gördü.


Duygusal ve Bilimsel Bir Sunum


AFSÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Usame Rakip, sunumunda hem bilimsel verileri paylaştı hem de yaşadığı duygusal deneyimleri katılımcılarla paylaşarak hem bilgi ağırlıklı hem de duygusal bir sunum gerçekleştirdi.


Geniş Katılımlı Etkinlik


Üniversitenin Mavi Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Adem Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Dündar, Prof. Dr. İbrahim Keleş ve Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer, Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, birim amirleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

  • Çarşamba 15.7 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13.1 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.9 ° / 4.9 ° Güneşli