9497,06%1,04
38,92% 0,14
44,12% 0,09
4142,94% 0,01
6683,90% 0,34
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Hemşirelik Haftası'nı üç gün boyunca zengin bir etkinlik programıyla kutladı. Üniversite, hemşirelik mesleğinin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.
Etkinlikler, Ebru Atölyesi ile start aldı. Öğleden sonra ise “Bir Gülümseme Bir Dokunuş” Hemşirelik Öğrencileri Fotoğraf Sergisi büyük ilgi gördü. Serginin açılışında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından SUAM Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Muharrem Berk, SBF Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık, SBF Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin ve Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş açılış konuşmaları gerçekleştirdi.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz Yiğit, “Hemşirelikte Yapay Zekâ Çağı” başlıklı semineriyle katılımcılara hemşireliğin dijitalleşen yüzünü kapsamlı bir bakış açısıyla sundu. Günün kapanışı, hemşirelik tarihine ışık tutan “Geçmişten Günümüze Hemşire Kıyafetleri Defilesi” ile yapıldı.
Programın ikinci günü, üniversite hastanesinde çalışan hemşirelere yönelik Seramik Atölyesi ile başladı. Tıp Fakültesi B Blok Yeşil Salon’da gerçekleştirilen “Bakımda Varoluş Tarzımız” başlıklı seminerde, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Prof. Dr. Emine Kol, hemşirelik bakımının kuramsal altyapısı, varoluşsal temelleri ve birey merkezli yaklaşım modelleri üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Kol, seminerinde hemşirelerin hastalarına sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik ve sosyal destek sağlamasının önemine vurgu yaptı.
Üniversitedeki Hemşirelik Haftası etkinliklerinin son gününde, AFSÜ SBF Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Kevser Pamuk’un yürütücülüğünde “Hemşirelere Yönelik Stres Yönetimi Atölyesi” düzenlendi. Atölye, AFSÜ Hastanesi’nde çalışan hemşirelerin zihinsel ve duygusal düzeyde rahatlamasını sağlamayı amaçladı. Dr. Öğr. Üyesi Pamuk, hemşirelerin yoğun iş temposu ve duygusal yük altında kalmalarının mesleki stresin önemli bir nedeni olduğunu belirterek, stres yönetimi teknikleri ve psikolojik dayanıklılık becerileri konusunda hemşirelere rehberlik etti.