• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

AFSÜ’de atama ve yükselme ödül töreni

AFSÜ ailesi büyüyor: 2022 akademik yükseltme, atanma ve ödül töreni yapıldı.

SAĞLIK 22.03.2022 22:00:00 0
AFSÜ’de atama ve yükselme ödül töreni

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ)’de unvanı yükselen ve yeni atanan 160 akademisyenin onurlandırıldığı 2022 Akademik Yükseltme, Atama ve Ödül Töreni, il protokolünün katılımıyla yapıldı.

MÜZİK DİNLETİSİ İLE BAŞLADI

Atatürk Kongre Merkezindeki törene Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yılmaz Kırgel, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, İl Kültür Müdürü Mehmet Tanır, AFSÜ’lü akademisyenler ve idari personel katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü eğitimcileri ve öğrencilerinin hekim ve bestekâr Alaeddin Yavaşça’nın şarkılarını icra ettikleri müzik dinletisi ile başladı.

YANIMIZDA OLUKLARI İÇİN MİNNETTARIZ

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, açılış konuşmasında AFSÜ’nün ilk akademik atanma ve yükseltme töreninin Aralık 2019’da yine aynı salonda düzenlendiğini hatırlatarak, “Araya pandemi girdiği için ikinci törenimiz bugüne nasip oldu. Bu vesileyle; AFSÜ’nün güçlü ve saygın bir kurum olarak ileri taşınması için çıktığımız yolda bizi daima motive eden, her aşamada destekçimiz olan Afyonkarahisar protokolüne, kurum yöneticilerine, hayırsever iş insanlarına, basın mensuplarımıza ve şehrimizin tüm duyarlı sivil toplum temsilcilerine, yanımızda oldukları için minnettar olduğumuzu vurgulamak istiyorum.” dedi.

HERKESİN İFTİHAR ETTİĞİ BİR KURUM

Prof. Dr. Okumuş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hamdolsun bugün insan sermayesiyle, ürettiği hizmet ve değerlerle Afyonkarahisar’ın ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayan AFSÜ’nün, kıymeti her geçen gün artan bir marka hâline geldiğini büyük bir memnuniyetle görüyoruz.

Üniversitemiz; sahibi, öncüsü ve paydaşı olduğu girişimlerle hâlihazırda yakalamış olduğu başarı ivmesini, inşallah artırmaya ve bu toprakların ekmeğini yiyen, suyunu içen; bu memlekete bağlılık hisseden herkesin iftihar ettiği bir kurum olmaya bundan sonra da devam edecektir.

BAŞARILI BİR KONUMA ALNIMIZIN AKIYLA TAŞIMAK

AFSÜ, Afyonkarahisar’ın ve bölgesinin kendi faaliyet sahasında müstesna bir markası olduğu gibi umuyor ve diliyorum ki ilerleyen aylarda ve yıllarda hepimizin şahit olacağı üzere, sunduğu hizmetler itibariyle etkisi ülke sınırlarını da aşan bir araştırma-geliştirme, eğitim ve sağlık hizmetleri organizasyonu olarak daha da öne çıkacaktır.

Şu an bu salonda bulunan ve kesintisiz sürmesi gereken hizmetlerimiz dolayısıyla şu an bizimle olamayan bütün mesai arkadaşlarımla birlikte gayretimiz, maksadımız ve hayalimiz, AFSÜ’yü daha başarılı bir konuma alnımızın akıyla taşımaktır. Allah, bizleri bu gayretimizde mahcup etmesin inşallah.

GÖRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

14 Mart Tıp Bayramı Kaynağını Eğitimden ve Bağımsızlık Düşüncesinden Alan Bir Gündür

Bir hafta önce 14 Mart Tıp Bayramını sağlık camiasının tüm çalışanları ile birlikte kutladık. Ülkemizde modern tıp eğitiminin miladı olarak kabul edilen Mekteb-i Tıbbiye’nin 14 Mart 1827 tarihinde açılmasının 195. yıl dönümü vesilesiyle kutladığımız o özel gün, aslında 1919’da İstanbul’un işgalini protesto eden tıp öğrencilerinin bizlere armağanıdır. Bu bakımdan 14 Martı, sadece sağlık camiasının taleplerini dile getirdiği, sağlık hizmetleri ile ilgili konuların her zamankinden biraz daha fazla gündem olduğu, mesleğe münhasır bir günden ibaret görmemiz mümkün değildir.

PARA KAZANMAK İÇİN YAPILAN BİR MESLEK DEĞİL

21. yüzyılda Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da tam bağımsız bir dünya devleti olarak gücünün tescil edilmesi bakımından, tarihimizde kaynağını eğitimden ve bağımsızlık düşüncesinden alan bize özgü böyle bir anma ve anlama günümüz olduğu için ne kadar övünsek azdır. Zira hekim olmak, sağlık çalışanı olmak zahmetli bir sanatın icra edilmesidir. Bizler insanların en zor anlarında, en sıkıntılı zamanlarında yanlarında olmak durumundayız. Dolayısıyla sadece para kazanmak için yapılan bir meslek değildir bizimkisi… Yoksa bu kadar sıkıntıya, bu kadar zorluğa, bu kadar yorgunluğa, bu kadar şiddete rağmen, içten bir dua, samimi bir teşekkür veya bir hastanın gülümsemesi ile hiçbir şey olmamış gibi her gün yeniden başlayamazdık mesaimize.”

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN

Prof. Dr. Okumuş konuşmasının sonunda; 7 gün 24 saat, sıcak-soğuk, gece-gündüz, doğu-batı demeden ve hiçbir ayrım gözetmeden hizmet veren bütün sağlık çalışanlarının hak ettikleri itibarı görmesini temenni ettiğini belirterek salondakilere “Sağlık Çalışanlarına Vefa” temalı mektup yarışmasında birincilik ödülüne layık görülen Sinoplu 5. sınıf öğrencisi Mert Efe Uzun’un “Sevgili Merhamet” başlıklı mektubu için hazırlanan kısa videoyu izletti.

AFSÜ AİLESİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUM

Prof. Dr. Okumuş’un ardından kürsüye arz edilen Vali Gökmen Çiçek ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yeni olmak zordur. Koskoca bir üniversiteyi yeninden kurup başarılı bir işleyişe getirmek aylar alır. Bizim üniversitemiz üç buçuk yılı geride bıraktı. Bu süreçte bu sıkıntıları bizlere hiç hissettirmediniz ve büyük bir gelişme gösterdiniz. Bugün gerçekten gurur duyduğumuz üniversitemizin dördüncü yılına doğru hep birlikte ilerliyoruz. Ben Afyonkarahisar’ın her alanda geliştiğini ve değiştiğini, adından söz ettirdiğini bugün gururla görüyor ve söyleyebiliyorum. Bu başarıda üniversitelerimizin çok önemli katkıları var.”

EN BÜYÜK MOTİVASYONU VE GÜCÜSÜNÜZ

Valilik tarafından yürütülen projelerde en büyük desteği akademisyenlerden gördüklerini belirten Vali Çiçek şöyle konuştu: “Üniversitedeki hocalarımız şehrin gelişmesine inanılmaz bir katı sağlıyorlar. Kadın Kültür Evlerinde de en büyük desteği siz değerli akademisyenlerimizden, asistanlarınızdan görüyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden destek veriyorsunuz. Kar, kış, yol demeden kadınlarımıza eğitim veriyorsunuz. Bu desteğiniz için rektörlerimize ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler sadece öğrenci yetiştirmiyor, hasta bakmıyorsunuz. Bizlerin de en büyük motivasyonu ve gücüsünüz. Ben tüm AFSÜ ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. İyi ki varsınız.”

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından, önce bilimsel çalışmalarıyla başarı gösteren akademisyenlere ödülleri; ardından da yükselen ve atanan personele belgeleri il ve üniversite protokolü tarafından takdim edildi.


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli