Etkinlik, Dr. Öğr Üyesi Kübra Karaçam’ın bilgilendirici sunumuyla başladı. Ardından otizmli çocuklar ve anneleri, uzman ekip tarafından diş taramasından geçirildi. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden oluşan Geleceğin Diş Hekimleri Kulübü üyeleri, bu özel günde anneleri unutmadı. Anneler Günü dolayısıyla otizmli çocukların annelerine çiçek takdim edilerek günleri kutlandı.
Etkinlikte konuşan Ulusal Otizm Konfederasyonu Başkanı Fatma Kilci Kavas, “Özel çocuklarımız kadar özel çocuk annelerinin sağlığı da çok önemli. Anne sağlıklı ve mutlu olursa çocuk da sağlıklı ve mutlu olur. Bu anlamda yapılan etkinliği çok anlamlı buluyorum,” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin planlanmasında emeği geçen Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz Uz, Dr. Öğr. Üyesi Kübra Karaçam, Dr. Öğr. Üyesi Özge Özütürk, Danışman Hoca Dr. Öğr. Üyesi Sefa Özden, Hastane İdari Müdür V. Ercan Uğuz, Hasta Hakları Birim Sorumlusu Havva Erkasap Koçak, Kulüp Başkanı Hatice Büyükkorkmaz ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin’e teşekkür edildi.
Etkinlik, katılımcıların memnuniyetiyle sona erdi ve farkındalık yaratma açısından büyük takdir topladı.