• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

AFSÜ’de tedavi gören çocuklar için yaşam alanı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniğinde Afyonkarahisar Eczacı Odası tarafından tefriş edilen Çocuk Yaşam Alanının açılışını yaptı.

SAĞLIK 23.05.2022 21:03:00 0
AFSÜ’de tedavi gören çocuklar için yaşam alanı

Açılışta Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, AFSÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Eker, Başmüdür Hatip Aydın, hasta yakınları ve personel hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Okumuş klinikte tedavi gören çocuklar için öğretmen gözetiminde stresten uzaklaşabilecekleri bir yaşam alanının tasarlandığını ve yaşamın içinde kalmalarını sağlayacak bu alanda çocukları mutlu görmek istediklerini ifade etti. AFSÜ’de tedavi gören çocukların hareket etmesi ve motivasyonu amacıyla öğretim üyelerinin önerileri doğrultusunda iç mimar tarafından tasarlanan alana girişin, tıpkı bir ormana girişi andıracak şekilde ağaç kütüğü biçiminde tasarlandığına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, video oyun konsolları, faaliyet masaları ve okuma alanlarının bulunduğu alanın okul öncesi, okul ve ergenlik çağındaki çocuklara yönelik hizmet vereceğini söyledi.

Alanın yapımını kadın eczacılardan oluşan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Komisyonunun üstlendiğini belirten Eczacı Odası Başkanı Pehlivanlı ise en önemli sorumluluklarının toplum sağlığına katkı sunmak olduğunu söyledi. Çocukların hastane ortamından uzaklaşıp Çocuk Yaşam Alanında hoşça vakit geçirmelerinin önemine değinen Pehlivanlı, bu ortamın tedavi sürecine de yardımcı olabileceğini söyleyerek alanın tasarlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Eker ise klinikte şu anda yatan 22 hasta olduğunu, yıllık yaklaşık 3 bin çocuğun tedavi gördüğünü söyledi. Çocuk Hemotoloji ve Onkoloji Kliniği ile Nakil Ünitesinde 4 öğretim üyesi, 19 hemşire, 9 yardımcı sağlık personeli ve 3 sekreterin görev yaptığını belirten Doç. Dr. Eker, yılda yaklaşık 10 bin poliklinik hizmeti verdikleri klinikte şimdiye kadar 14 çocuğa da başarılı bir şekilde kemik iliği nakli yapıldığını sözlerine ekledi.


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli