• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,51% 0,04
  • EURO

    34,61% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2432,34% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

AFSÜ’de Uyuşturucu ile Mücadelede Farkındalık Semineri

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencileri, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube tarafından verilen “Narko Gençlik” konferansına katıldı.

ASAYİŞ 29.12.2021 22:02:00 0
AFSÜ’de Uyuşturucu ile Mücadelede Farkındalık Semineri

Polis Memuru Sadettin Sel’in konuşmacı olarak katıldığı konferans Tıp Fakültesi Mavi Salonda gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ DUYARLI HAREKET ETMELİ

Konferansta uyuşturucu ile tanışma hikayesinin çoğunlukla üniversite yıllarında gerçekleştiğini belirten Sel, “Uyuşturucu, gençleri hedef alıyor. İlk kez kullanmaya başlayanların 18-26 yaş aralığında olduğunu biliyoruz. Bu anlamda üniversite gençliğinin duyarlı hareket etmesini ve bizlerin yanında olmasını istiyoruz” dedi.

Belirli miktar alındığında hem kişinin hem de toplumun sosyolojik, fizyolojik ve ekonomik olarak düzenini bozan, beyin hücrelerini etkileyerek sağlığa zarar veren, kullanılması, satılması ve üretilmesi yasak maddelere uyuşturucu dendiğini ifade eden Sel, uyuşturucu bağımlılığının tüm dünyanın sorunu olduğu belirtti. Sel, madde bağımlılığının ise insanın yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olmayan ancak ihtiyacıymış gibi o maddeyi istemesi olduğunu belirterek, tütün ve alkolün madde bağımlılığı içinde yer aldığını söyledi.

TÜRKİYE’DE YÜZDE 5’LER SEVİYESİNDE

Türkiye’deki ve Avrupa’daki uyuşturucu kullanım oranlarına ilişkin bilgiler aktaran Sel şöyle konuştu: “Avrupa’da uyuşturucu kullanım oranı yüzde 28’lerdeyken Türkiye’de yüzde 5’ler seviyesinde. Bu oran bile yaklaşık 4 milyonun üzerinde kişi anlamına geldiğinden çoğu Avrupa ülkesinden fazla.

Uyuşturucuya başlama nedenleri arasında en önemlisi merak. Arkadaş ısrarı, eğlence amaçlı, özel, kişisel veya ailevi sorunlar da nedenler arasında yer alıyor. Arkadaş ortamı o kadar önemli ki kişinin merak edebilmesi için arkadaşında görmesi gerekiyor. Dolayısıyla gençlerimizin arkadaş çevresini çok dikkatli seçmesi gerekiyor. Uyuşturucu kullanan kişileri Yeşilay’a ya da Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi AMATEM’e yönlendirmek gerekiyor.” Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli