• BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05

AFSÜ’den Kadın Kültür Evlerine eğitim desteği

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi Sandıklı Kadın Kültür Evinde “Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi” verdi.

SAĞLIK 12.02.2021 19:49:00 0
AFSÜ’den Kadın Kültür Evlerine eğitim desteği

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda yürütülen Kadın Kültür Evleri Projesine akademik desteği sürüyor. Bu kapsamda AFSÜ Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Jale Akgöl, Sandıklı Kadın Kültür Evinde “Akılcı İlaç Kullanımı” konulu bir eğitim verdi.

Kadınların doğru ilaç kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi ve konu hakkındaki farkındalıklarını artırmak amacıyla, pandemi koşullarına uyularak yüz yüze verilen eğitime, Sandıklı Kadın Kültür Evi sorumlusu Sultan Uysal ve Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Nurnehir Baltacı ile çok sayıda Sandıklılı katıldı.

Dr. Akgöl, akılcı ilaç kullanımının, ilaçların üretiminden eczane raflarına gelmesine, hekimin reçetesinden hastanın ilacı kullanmasına ve ilaç atıklarının kurala uygun imhasına kadar birçok boyutu olduğunu söyledi. Dünya Sağlık Örgütüne göre her iki ilaçtan birinin uygunsuz reçete edilmekte, dağıtılmakta ya da satılmakta olduğunu belirten Dr. Akgöl, hastaların neredeyse yarısının ilaçlarını doğru kullanmadığını ifade etti.

Hekimlerin, eczacıların, bütün sağlık personelinin, ilaç sektörünün, meslek örgütlerinin, ilgili sivil toplum kuruluşlarının, medyanın ve toplumun akılcı ilaç kullanım sorumluluğunun paydaşları olduğunun altının çizildiği eğitimde, bu konuda ailedeki diğer bireylerin sorumluluğunu da üstlenen kadınların önemli bir fonksiyonu olduğu dile getirildi.

Akılcı ilaç kullanımının ne anlama geldiği, ilaçların doğru şekilde kullanılmasının önemi ve aksi yönde uygulamaların sonuçlarının ele alındığı etkinlikte günlük hayatta ilaçlarla ilgili karşılaşılan sorunlar, sıkça yapılan hatalar ve çözüm yolları üzerinde de duruldu.


  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli