• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

AFSÜ’den yeni proje

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş tarafından Nesiller Arası Eğitim, Bakım, İletişim Projesi hakkında bakanlık yöneticisine sunum yapıldı.

SAĞLIK 22.06.2021 19:16:00 0
AFSÜ’den yeni proje

AFSÜ’nün hem okul öncesi çağındaki çocukların eğitimi hem de yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmek adına yürütülecek ortak gelişimsel çalışmaları kapsayan Nesiller Arası Eğitim, Bakım, İletişim (NEBİ) projesi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan Koç’a sunum yapıldı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ile Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz tarafından rektörlük makamında yapılan sunumda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü de hazır bulundu.

BÜTÜNLEŞİK BİR TESİS OLUŞTURULACAK

Proje kapsamında Zafer Sağlık Külliyesi arazisinde, temel olarak üç birimin tasarlandığını belirten SKS Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz, bu birimlerden ilkinin Kreş ve Gündüz Bakımevi, ikincisinin yataklı yaşlılara hizmeti verecek olan Geriatri Merkezi ve üçüncüsünün de Gündüz Yaşlı Bakımevi olmasının planlandığını söyledi. Yılmaz, bu üç birim ile hem okul öncesi çağındaki çocuklara eğitim verilen hem de tıbbi bakıma ihtiyaç duyan ya da sosyal hayata katılmak isteyen yaşlılara AFSÜ’nün akademik ve teknolojik altyapısı ile hizmet veren bütünleşik bir tesis oluşturulacağını dile getirdi.

ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

Özellikle çalışan ebeveynlerin öz bakım becerileri sınırlı küçük yaş grubundaki çocuklarıyla ilgili ciddi pedagojik ve sağlıkla ilişkili sorunlar yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Okumuş, aynı sorunun evde kalan bakıma muhtaç yaşlı bireylerin rehabilitasyonu için de söz konusu olduğunu söyledi.

AFSÜ olarak bu konudaki toplumsal ihtiyacı gidermek adına NEBİ projesini geliştirdiklerini belirten Prof. Dr. Okumuş, bakım ve rehabilitasyon ihtiyacı bulunan, şartlarının uygunluğu tespit edilmiş aile büyüklerinin psikolojik ve fiziksel ihtiyaçlarının karşılanabileceği ve bunun yanında sağlık bakım hizmetlerinin de yürütülebileceği bir Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile eş zamanlı olarak kurulacak Kreş ve Gündüz Bakımevinin ortak çalışmalar yürüteceğini kaydetti.

EN KISA SÜREDE UYGULAMAYA GEÇMEYE HAZIRIZ

Projenin maliyeti ve sürdürülebilirliğiyle ilgili ön hazırlık sürecinin devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Okumuş şöyle konuştu: “NEBİ projemizin uygulanmasıyla ilgili hem akademik ve idari birimlerimizin ön çalışmaları belirli bir olgunluğa ulaştı. İlgili bakanlıkların, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, Millî Eğitim Müdürlüğünün, diğer illerdeki ve Afyonkarahisar’daki paydaşlarımızın da bu projede vereceği destek çok önemli. Katılımcı bir anlayışla hedeflerimizi yetkililerle paylaşmaya devam ediyoruz. İnşallah belirlediğimiz takvim doğrultusunda en kısa sürede uygulamaya geçmeye hazırız.”

PROJE HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Sunumlarından dolayı Prof. Dr. Okumuş’a ve SKS Daire Başkanı Yılmaz’a teşekkür eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan Koç, gerekli tüm ön çalışmaların tamamlanmasının ardından hayata geçirilebileceğine belirttiği projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.


  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu