• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

AFSÜ’lü akademisyen Teknofest’te ödül aldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesinde görevli akademisyen TEKNOFEST’te En İyi Performans ve Sunum Birinciliği ödülünü aldı.

GÜNDEM 15.08.2022 22:02:00 0
AFSÜ’lü akademisyen Teknofest’te ödül aldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması” Ödül Törenine katıldı.

Afyon Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenen törene TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

MUHTEŞEM BİR GELİŞME

TEKNOFEST’in sadece bir yarışma olmadığını ifade eden Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren; “Milli teknoloji hamlesi Türkiye’nin milli ve özgür teknolojilerini daha lise düzeyinden alıp buralardan gençleri yetiştirerek adeta bir toplumsal seferberlikle toplumun tüm katmanlarına yaymak istiyor” dedi.

Uluslararası ve liseler arası kategorilerde başarılı bulunan 250’nin üzerinde takımın katıldığı İHA yarışlarının ödül töreninde konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TEKNOFEST’in ilk yılında 500 bin katılımcının olduğunu ifade ederek 500 bin kişinin de ziyaret etmek amacıyla TEKNOFEST’e geldiğini kaydetti. TEKNOFEST’in beşinci yılında ise pandemi de dikkate alındığında 750 bin öğrencinin aday olarak yarışmak için başvurduğunu söyleyen Mandal, bunun muhteşem bir gelişme olduğunu belirtti.

ŞEHRİN KAPISI SİZLERE HER ZAMAN AÇIK

Geleceğe umutla baktıklarını ifade eden Mandal sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin, ülkenin ve insanlık için milli teknoloji hamlemiz kapsamında teknolojiyi kullanan değil, bağımlısı olan değil tasarlayan, geliştiren ve üreten bireyler olma yolunda ilerlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Başarıların artarak devam etmesini istiyoruz.”

Son olarak konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Yiğitbaşı, Büyük Zafer’in 100. yılında bu festivalin Afyonkarahisar’da olmasının çok önemli olduğunu söyleyerek festivalin kaybedenin olmadığını ifade etti. Doç. Dr. Yiğitbaşı katılımcılara seslenerek “Afyonkarahisar’da sizleri her zaman ağırlamak isteriz. Şehrimizin kapısı sizlere her zaman açık.” diye konuştu. Konuşmaların ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

AFSÜ AKADEMİSYENİ ÖDÜL ALDI

Öte yandan Sağlık Bilimleri Üniversitesinde görevli akademisyen TEKNOFEST’te En İyi Performans ve Sunum Birinciliği ödülünü aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin desteğiyle 2016’dan bu yana düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’ten bir başarı haberi de AFSÜ için geldi.

AFSÜ Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalında Görevli Dr. Öğretim Üyesi Taha Erdoğan, kaptanlığını üstlendiği “TSİF: Tümör ve Solunum İzlemi Fantomu Takımı” ile TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, üniversite ve üzeri seviyesinde Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde en iyi performans ve sunum birinciliği ödülüne layık görüldü.

FİNALLERE KATILMAYA HAK KAZANDI

“TSİF”, TEKNOFEST İnsanlık Yarına Teknoloji Yarışması, Sağlık ve İlk Yardım Kategorisindeki 9.386 başvuru arasından seçilen 171 takım arasından 25’ncı sırada yer alarak, finallere katılmaya hak kazandı.

TSİF takımı, finale kalan takımlar içerisinde akciğer içindeki tümör hareketinin etkisini araştırmak ve dozimetrik kalite güvenirliğini test etmek için geliştirilmiş tamamen hastaya özgü hassas bir araç olması, tüm bunlara ek olarak literatürde eşsiz bir çalışma olması bakımından yarışmada büyük beğeni kazandı.


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli