• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

AFSÜ’lü akademisyenlerin çalışmaları kitaplaştı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenlerinin çalışmaları kitaplaşmaya devam ediyor.

SAĞLIK 12.01.2021 19:10:00 0
AFSÜ’lü akademisyenlerin çalışmaları kitaplaştı

Toplam yedi kitaptan oluşacak Genel Cerrahi Dersleri Setinin ilk kitabı “Genel Cerrahi Dersleri Birinci Kitap: Temel Konu ve Kavramlar” raflarda yerini aldı. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, kitaba yazdığı önsözde, kitabın başta tıp öğrencileri, stajyerler ve asistanlara yönelik hazırlanmış olsa da her sağlık çalışanının faydalı bilgiler bulacağı bir kaynak olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Editörlüğünü, AFSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezgin Yılmaz, AFSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mehlika Bilgi Kırmacı ve Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Esat Taylan Uğurlu’nun üstlendiği kitapta, çoğunluğu AFSÜ öğretim üyesi olan farklı branşlardan yirmi beş hekim ve bir hukukçunun imza attığı yirmi üç bölüm bulunuyor.

KİTAPTA YER ALAN BAŞLIKLAR

Kitapta yer alan başlıklardan bazıları şunlar: Cerrahinin Tarihçesi (Cumhuriyet Dönemine Kadar – Cumhuriyet Dönemi Sonrası), Hekimin Tıbbi Müdahaleden Doğan Cezai ve Hukuki Sorumluluğu, Ameliyat Öncesi Hazırlık ve Değerlendirme, Kateter Çeşitleri ve Kullanım Alanları, Ameliyat Sonrası Hasta Takip ve Bakımı, Cerrahi Monitorizasyon, Mekanik Ventilasyon, Asit-Baz Dengesi ve Bozuklukları, Cerrahi Hastalarında Nutrisyonel Tedavi, Yara İyileşmesi, Cerrahi Enfeksiyonlar, Cerrahi Hastalarında Antibiyoterapi, Hemostaz, Cerrahi Kanama ve Transfüzyon, Laparatomi ve Laparoskopinin Esasları, Abdomene Yönelik Uygulanan Temel Girişimsel Radyolojik İşlemler, Cerrahi Organizasyon ve Cerrahın Rolü.

YAZAR KADROSU GENİŞ

Akademisyen Kitabevi etiketiyle yayımlanan 356 sayfalık kitabın yazar kadrosunda şu isimler yer alıyor: Yüksel Arıkan, Nazmiye Özenbaş, Özlem Çetin Akıcı, Elif Büyükerkmen, İkbal Emre Kılıç, Özge Okursoy Katırağ, Şule Çilekar, Abdullah Karakaya, Feyza Aşıkuzunoğlu, Enes Şahin, Murat Akıcı, Murat Çilekar, Fatih Gürsoy, Derya Korkmaz, İhsan Tümkaya, Serkan Ademoğlu, Mustafa Yavuz, Bartu Badak, Esra Özgül, Cem Algın.

Akademisyenlerimizin hazırladığı “Genel Cerrahi Dersleri” seti, “Travmalı Hastaya Yaklaşım” alt başlıklı ikinci kitap ile devam edecek.


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli