• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

AFSÜ’nün akademik kadrosu önemli projelere katkı sunuyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademik kadrosu bilgi birikimi ile ulusal ve uluslararası projelere katkı sunmaya devam ediyor.

SAĞLIK 25.09.2021 21:12:00 0
AFSÜ’nün akademik kadrosu önemli projelere katkı sunuyor

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı ve Kan Transfüzyon Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. İbrahim Eker’in yazarları arasında olduğu “Hasta Kan Yönetimi Karar Verme Süreçlerinde Karşılaşılan Zorlukları Aşmaya Yönelik Somut Politika Önerileri” başlıklı rapor, kamuoyuna sunuldu.

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Türkiye’de Kan Transfüzyon Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi İçin Teknik Yardım Projesi” kapsamında yayımlanan raporda, Türkiye’deki uygulamalara örnek teşkil etmesi amacıyla üç AB ülkesindeki hasta kan yönetimi uygulamaları, bizzat bu ülkelerin uzmanlarınca inceleniyor.

OLUMLU KATKI SAĞLAYACAK SOMUT DEĞİŞİKLİK

Diğer yazarları İspanya’dan Dr. Jose Luis Bueno, Hollanda’dan Dr. Cynthia So-Osman ve Almanya’dan Dr. Peter Heimer olan çalışmanın, hasta kan yönetimi uygulamalarına ilişkin karar verme mekanizmasının kolaylaştırılması için hazırlandığını belirten Doç. Dr. İbrahim Eker, rapor ile hem Türkiye’deki durumun hem de bu konuda öncü ülkelerdeki uygulamaların incelenerek tartışılması ve çıkarılan dersler ışığında ülkemizdeki hasta kan yönetimi ve transfüzyon sürecine olumlu katkı sağlayacak somut değişiklik önerilerinin ortaya konulmasının hedeflendiğini söyledi.

KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR İNCELENİYOR

Konu ile ilgili Türkiye’deki durumu ortaya koymak amacıyla ülke genelinde yapılan anketlerin analiz edildiğini kaydeden Doç. Dr. Eker, üç AB ülkesindeki hasta kan yönetimi uygulamalarını irdelemenin yanı sıra ülkemizdeki 10 pilot hastanedeki cerrahi branş hekimleri ve transfüzyon merkezi sorumlularıyla yüz yüze görüşmeler yaparak, hekimlerin ve hastanelerin hasta kan yönetimi sürecinde karşılaştıkları zorlukların incelendiğini ifade etti.

 

Raporu incelemek için şu bağlantıya tıklayabilirsiniz.


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli