9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01
Her yıl “Yükseköğretim Verileri” kapsamındaki göstergeler çerçevesinde performansın incelendiğini belirten Prof. Dr. Dündar, toplantılarda performans göstergelerindeki son iki yıllık değişimin incelendiğini söyledi.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesindeki kalite çalışmalarından sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar başkanlığında, ilgili akademik ve idari birim temsilcilerinin katılımıyla AFSÜ Kalite Komisyonu üyeleri ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından Rektörlük Toplantı Salonunda değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi. Yükseköğretimde kalite güvencesi çalışmaları kapsamında, AFSÜ’nün performansını değerlendirmek amacıyla her yıl YÖK ve YÖKAK tarafından “Yükseköğretim Verileri” kapsamındaki göstergeler çerçevesinde performansının incelendiğini belirten Prof. Dr. Dündar, yapılan toplantılarda performans göstergelerindeki son iki yıllık değişimin incelendiğini söyledi.
YAPILABİLECEK ÇALIŞMALAR ANALİZ EDİLDİ
İdari ve akademik birimlerin, performans göstergelerinin takibinden ve iyileştirilmesinden sorumlu komisyon üyelerinin katıldığı toplantılarda “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme”, “toplumsal katkı”, “uluslararasılaşma”, “sürdürülebilirlik” göstergeleri ile kalite güvencesi süreçlerine ilişkin konuların ele alındığını ifade eden Prof. Dr. Dündar, önceki yıla göre değişimler ve yeni tanımlanan göstergeler kapsamında yapılabilecek çalışmaların analiz edildiğini kaydetti.
Prof. Dr. Dündar şöyle konuştu: “Bu toplantılar, AFSÜ’nün kalite yönetim sistemini sürekli iyileştirmek, güçlü yönlerimizi pekiştirmek ve geliştirilmesi gereken alanlarda stratejik adımlar atmak adına önemli bir fırsat sunuyor. Her birimimizin katkılarıyla önceki yıllarla kıyaslamalar yaparak, ulusal ve uluslararası düzeydeki konumumuzu daha net bir şekilde görme imkânı bulabiliyoruz.”
AFSÜ’NÜN KALİTE HEDEFLERİNE ULAŞMADA REHBERLİK EDECEK
AFSÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık da AFSÜ’nün kurumsal akreditasyon programına hazırlık süreçleri açısından farklı alanlardaki performansını değerlendirmesi ve iyileştirme temelli bir yaklaşımla çalışmalar yürütülmesinin önemli olduğunu söyledi. AFSÜ’nün eğitim kalitesinden araştırma çıktılarına, toplumsal katkısından uluslararası performansa kadar pek çok alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini görmenin kendilerini memnun ettiğini söyleyen Doç. Dr. Kısacık, “Elbette ki iyileştirilebilecek noktalar bulunduğunu da gözlemliyoruz. Bu süreçte, tüm akademik ve idari birimlerimizin geri bildirimleri, AFSÜ’nün kalite hedeflerine ulaşma noktasında bize rehberlik edecek.” diye konuştu.
YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Performans göstergelerinde gelişme sağlamak amacıyla akademik ve idari birimler tarafından yapılacak iyileştirme çalışmalarının AFSÜ Kalite Komisyonu ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından yakından takip edildiğinin ve ilgili birimlerle iş birliğinin devam edeceğinin vurgulandığı toplantı, katılımcıların önerilerinin değerlendirilmesi ve performans göstergeleriyle ilgili iyileştirme kararlarının alınmasıyla tamamlandı.