• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2470,78% 0,36
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

AFSÜ’ye teşekkür belgesi

Sağlık Bakanlığı, AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine teşekkür belgesi verdi.

SAĞLIK 22.08.2021 22:18:00 0
AFSÜ’ye teşekkür belgesi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, hastane bünyesinde gerçekleşen organ bağışları vesilesiyle organ bekleyen hastalara umut olduğu için Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine teşekkür belgesi verildi.

YILIN İLK ALTI AYINDA İYİLEŞME GÖSTERDİ

AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetimi, yoğun bakım personeli ve AFSÜ Doku ve Organ Nakli Koordinatörlüğü, organ bağışları konusunda 2020’de sergilediği başarılı çalışmalarından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi ile onurlandırıldı.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş organ bağışının artması konusunda başarı gösteren hastane personeline ve bağışta bulunan duyarlı bireylere teşekkür etti.

Pandemi sebebiyle geçen yıl düşen organ nakil sayılarının yılın ilk altı ayında iyileşme gösterdiğini ancak Türkiye genelinde nakil bekleyen 25 bin 190 hasta için daha fazla bağışçıya ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Okumuş, her yıl daha fazla hastanın nakil bekleyen listesine eklendiğine dikkat çekti.

DAHA ÇOK GÖNÜLLÜYE İHTİYAÇ DUYULUYOR

AFSÜ Doku ve Organ Nakli Koordinatörlüğü ve tüm çalışanlarının organ bağışı konusunda toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Okumuş, şöyle konuştu: “Her bir bağışçı organ bekleyen en az beş hastanın hayata tutunabilmesi için umut olmaktadır. Organları ölüden veya canlıdan temin etmek için bir bağış sistemi söz konusu. Bu noktada nakil bekleyen hastalar için daha çok gönüllüye ihtiyaç duyuluyor. İnsanlarımızın, bilhassa vefat eden yakınlarının organlarını bağışlama noktasında bir gün kendilerinin ya da bir yakınlarının da organa ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle hareket etmesi gerekiyor. Bu konudaki duyarlılığın her geçen gün arttığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”


  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu