• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Afyon Kocatepe Üniversitesi, İş Yaşamında Kadın ve Cam Tavan Sendromu konulu konferans düzenledi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, İş Yaşamında Kadın ve Cam Tavan Sendromu konulu konferans düzenledi.

EĞİTİM 19.04.2024 10:59:28 0
Afyon Kocatepe Üniversitesi, İş Yaşamında Kadın ve Cam Tavan Sendromu konulu konferans düzenledi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, "İş Yaşamında Kadın ve Cam Tavan Sendromu" konulu bir konferans düzenledi. Konferans, Sabri Bektöre Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hale Fulya Yüksel, Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Letife Özdemir ile akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Doç. Dr. Letife Özdemir'in açış konuşmasında, iş yaşamında kadınların birçok engelle karşılaşsalar da önemli başarılara imza attıklarını ve kritik roller üstlendiklerini ifade etti. Özdemir, "İş yaşamında herkesin eşit şekilde potansiyeline erişebilmesi ve yeteneklerine göre değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadınlar hala 'Cam Tavan' olarak adlandırılan cinsiyet temelli bir engelle karşılaşıyorlar" şeklinde konuştu. Özdemir, merkezin kadın temalı konulara dikkat çekecek faaliyetler yürüttüğünü ve bu amaçla uzman kişilerle öğrencileri buluşturduklarını belirtti.

Konferansta konuşmacı olarak yer alan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay Eray Sarıtaş, kadınların iş yaşamında karşılaştığı "Cam Tavan Sendromu" hakkında bilgi verdi. Sarıtaş, "Cam Tavan Sendromu, örgütsel ön yargılar ve kalıplar tarafından yaratılan, kadınların üst düzey yönetim pozisyonlarına gelmelerinin önünü kapatan görünmez ve yapay engellerdir" dedi. Ayrıca Sarıtaş, kadınların yönetici pozisyonlara yükselmeleri sırasında karşılaştıkları engelleri ele aldı ve bunların yöneticiler tarafından, kadın yöneticiler tarafından ve kişinin kendisi tarafından oluşturulan engeller olduğunu söyledi.

Konferansın ardından soru cevap bölümüyle birlikte sona erdi.

#AfyonKocatepeÜniversitesi #AKÜ #KadınveAileAraştırmaları #İşYaşamı #CamTavanSendromu #Konferans

Haber Kaynak : sezai.org.tr
  • Perşembe 18.4 ° / 8 ° false
  • Cuma 20.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu