10246,36%0,20
40,26% 0,13
46,82% 0,31
4318,68% 0,51
6902,17% 0,00
Afyon Kocatepe Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile ortaklaşa “Güncel Uluslararası Gelişmeler Işığında 15 Temmuz’a Bakış” başlıklı bir konferansa ev sahipliği yaptı. Konferans, M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Konferansa Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı ve AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan ile il protokolü katıldı. Etkinlik, 15 Temmuz ruhunu canlı tutma ve güncel gelişmeler ışığında bu önemli tarihi anı değerlendirme amacı taşıyordu.
Konferansta, Prof. Dr. Mustafa Fişne tarafından “Güncel Uluslararası Gelişmeler Işığında 15 Temmuz’a Bakış” başlıklı bir sunum yapıldı. Fişne, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası arenadaki yansımalarını ve bu olayın Türkiye'nin dış politikasına etkilerini detaylı bir şekilde ele aldı. Sunumda, güncel uluslararası gelişmeler ve Türkiye’nin bu süreçteki duruşu vurgulandı.
Konferansın temel amacı, 15 Temmuz darbe girişiminin milli birlik ve beraberlik açısından önemini vurgulamak ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için alınması gereken dersleri tartışmaktı. Ayrıca, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve diğer paydaşların, bu tür önemli günlerin anlamını gelecek nesillere aktarmadaki rolü de ön plana çıkarıldı.