• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Afyon adına önemli tanıtım

Dünyanın en önemli pistlerinden birine sahip olan Afyonkarahisar, genç yarışçıların mücadele ettiği Avrupa 65/85 cc Motokros Şampiyonası ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Avrupa Motokros Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor.

SPOR 13.06.2021 19:00:00 0
Afyon adına önemli tanıtım

Afyonkarahisar Belediyesinin destekleriyle yapılan yarışmaya Balkan ülkeleri Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, Macaristan, Hırvatistan ve KKTC'den sporcular katıldı.

Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros Şampiyonası ve Türkiye Motokros Şampiyonası'nın açılış seremonisi Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in katılımlarıyla başladı.

MİSAFİR ETMEKTEN SON DERECE MUTLUYUZ

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyon Motor Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, motokros yarışlarına katılacak sporcuları gizemli şehir Afyonkarahisar'da ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirtti. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) da bu yıl yine Afyonkarahisar'da yapılacağını vurgulayarak, "Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Afyon Motor Sporları Merkezi'ndeki pistimize sürekli ödül veriliyor. Biz de sizleri Afyonkarahisar'da ağırlamaktan ve sizlere hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Kazasız belasız yarışların tamamlanmasını ümit diyoruz" diye konuştu.

EN İYİ OLAN KAZANSIN

FIM Avrupa Temsilcisi Sabin Olariu ise; MXGP'nin de yapıldığı Afyon Motor Sporları Merkezi'ndeki pistin yapımında katkı veren yöneticilere teşekkür etti. Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) da pistin korunmasına önem verdiğini anımsatan Olariu, "Uzun yıllar Afyonkarahisar'a gelmeyi ve burada olmayı planlıyoruz. Bütün yarışmacılara başarılar diliyoruz. En iyi olan kazansın" ifadesini kullandı. TMF Asbaşkanı Ogün Baysan da, şampiyonalarda yarışacak sporculara pist kuralları hakkında bilgilendirme yaptı.

ÜÇ FARKLI ŞAMPİYONA BİR ARADA

Konuşmaların ardından 3 şampiyonanın sıralama turları başladı. Şampiyonaya, Türkiye'nin tanınmış birçok motokrosçunun yanı sıra yurtdışından da güçlü ve iddialı yarışçılar katılıyor. 9 farklı kategori; MX, MX1, MX2, MX2 Junior, MXSenior, Veteran, 50cc, 65cc ve 85 cc'de düzenlenecek şampiyona, 12 Haziran Cumartesi günü antrenman ve sıralamalarla başlarken aynı gün MX ve minik sporcuların yer aldığı 50 cc sınıflarının ilk etap yarışları yapıldı. Yarışçılar, bugün de (13 Haziran Pazar) iki etap halinde start demirine sıralandı.

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

https://we.tl/t-XRqCYsnNCV

 


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli