• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Afyon Belediyesi itfaiye ekipleri yangın bölgesinde

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekipleri yangın bölgelerinde cansiperane çalışıyor.

GÜNDEM 3.08.2021 21:40:00 0
Afyon Belediyesi itfaiye ekipleri yangın bölgesinde

Tüm Türkiye'yi derinden üzen orman yangınları faciası sürerken, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Başkan Mehmet Zeybek'in talimatı ile yangın bölgelerine destek için harekete geçti. Ekip, ekipman, araç ve personel desteği veren Belediye, Mersin'in ardından yangının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak ve alevlere karşı mücadele etmek için bu kez de Isparta ve Muğla'da destek çalışması başlattı.

BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE MÜDAHALE EDİYOR

Isparta'nın Sütçüler ilçesi ile Muğla'nın Marmaris ilçelerinde kısa sürede rüzgârın etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangınına karşı verilen mücadeleye Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, destek vermek için bölgeye geçti. Ekipler devam eden orman yangınlarına büyük bir özveri ile müdahale ediyor. Orman yangınını kontrol altına almaya çalışan ekipler, bölgede bulunan vatandaşlara da destek sağlıyor. Ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliğini de sağlamak adına ateş bölgesinde bulunan hayvanları da korumaya alıyor. Yangının hızı nedeni ile tehdit halinde olan yerleşim yerlerinde bulunan vatandaşlar ve küçükbaş hayvanlar İtfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

BU MİLLET VATAN HAİNLERİNE ASLA BOYUN EĞMEYECEK

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, orman yangınları ile ülkemizi tehdit etmeye çalışan korkak hainlere diz çökmeyeceklerini belirterek, çevre illerde ya da ihtiyaç duyulan illerde yangın söndürme çalışmalarına destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Mehmet Zeybek şunları söyledi; “Türk Millet, güçlü ve asil bir millettir. Terör örgütleri ile mücadelesini hiçbir zaman bırakmayan ülkemiz şimdi de bırakmayacaktır. Orman yangınları ile bizleri yıldırmaya çalışan hainler bir kere daha bu çabanın boşuna olduğunu anlayacaklardır. Birlik ve beraberliğimiz bizleri bu felaketten de en az hasarla çıkmamızı sağlayacak, bizleri birbirimize daha da kenetleyecektir.

EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Vatan hainleri bilsinler ki emellerine ulaşamayacaklar. Belediyemiz orman yangınları ile mücadelesini sürdürüyor, elimizden geldiğince kendi imkânlarımız dâhilinde yangın söndürme çalışmalarında Afyonkarahisar İtfaiyesi de görev alacak. Kendi şehrimizde de üzücü bir durum yaşanmaması için Valiliğimiz tarafından ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Güvenlik güçlerimiz ile birlikte gereken önlemler alındı, olası durumlara da hazırlıklı ve tedbirliyiz. Vatandaşlarımdan ricam şüpheli durumları polis ekiplerimize bildirmeleri ve çevremize karşı son günlerde daha duyarlı olmalarıdır. Bir ve bütün olmaktan asla vazgeçmeyelim.

YANGINLARIN İZLERİNİ SİLMEYE KARARLIYIZ

İnanıyorum ki bu kötü günleri de hep birlikte atlatacağız. Bu felaketin izlerini silmek içinde yanan ormanlara dikilmesi için belediyemiz adına 10 bin adet fidan bağışında bulunduk. Akabinde fidan dikim kampanyası başlatarak "İlk Ders Fidan Olacak" sloganı ile Geleceğe Nefes Ol kampanyasına vatandaşlarımızı teşvik ettik. Şehrimizdeki kurumlarla birlikte bizler orman yangınlarının izlerini silmeye kararlıyız. Umutlarımızı yeniden yeşerteceğiz ve bir ağaç gibi kardeşcesine güzel ülkemizde yaşamaya devam edeceğiz. Ben yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve orman kahramanlarına Cenab-ı Allah'tan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli