• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Afyon bir ilke daha imza attı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne; Gastronomi Şehri Hatıra Paraları bastırıldı.

GÜNDEM 23.01.2021 22:48:00 0
Afyon bir ilke daha imza attı

Gastronomi alanında 2019 UNESCO "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dâhil olan Afyonkarahisar’da tanıtım çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Marka şehir unvanını alarak dünyada 36, Türkiye’de 3 şehirden biri olan Afyonkarahisar, bir ilke imza attı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne özel seri, sertifikalı ‘Gastronomi Şehri Afyonkarahisar Hatıra Paraları’ bastırıldı.

BASTIRILAN PARALAR SATIŞA SUNULDU

Gümüş üzeri altın kaplama, gümüş ve bronzdan oluşan hatıra paralarının, şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenirken, paralar Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü mağazası ile https://emagaza.darphane.gov.tr/ adresinden satışa sunuldu. Belediye Başkanı Zeybek, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nden teslim alınan hatıra paraları inceledi. Gümüş paranın değeri 100 lira, bronz paranın değeri 275 lira, altın paranın değeri ise 300 liradan satışa sunuldu.

“TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI”

Bastırılan hatıra paraların gastronomi alanında büyük bir kazanım olduğuna dikkat çeken Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, “Gastronomi alanında marka şehir olduktan sonra Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatıyla yapılan faaliyetlere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi bu alanda dünyada 36, Türkiye’de 3 şehirden birisiyiz. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne sertifikalı hatıra para bastırdık.  Marka şehir unvanını tanıtmak ve gerekli kişi ve kurumlara ulaştırmak üzere başkanımıza teslim ediyoruz. Afyon’un tanıtımı açısından önemli bir kilometre taşı olacak. Hayırlı olsun” dedi.

“MARKA ŞEHRİN TESCİLLENMİŞ NİŞANESİ”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, Afyonkarahisar Belediyesi olarak gastronomi alanında tanıtım atağına geçtiklerini söyledi. Başkan Zeybek; “2019 yılı 31 Ekim tarihi itibariyle gastronomi şehri unvanını aldıktan sonra Belediyemizde Gastronomi Birimi oluşturduk. Arkadaşlarımız ciddi bir çalışma sergilediler. Marka şehrimizi tescilletmenin nişanesi olarak da darphaneye gümüş, bronz ve altın kaplama hatıra para basımı gerçekleştirdik. Afyon’un tanıtımına ciddi katkı sağlayacağından şüphemiz yok. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli