• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Afyon Lisesi öğrencileri Estonya’da ülkemizi temsil etti

Afyon Lisesi Erasmus+ka229 Geleceğin Şifresi: Doğa Dostu Robotlar Projesi için Estonya hareketliliği gezisi gerçekleştirdi.

EĞİTİM 14.11.2021 20:46:00 0
Afyon Lisesi öğrencileri Estonya’da ülkemizi temsil etti

Erasmus+KA229 (Okullar Arası Değişim Ortaklıkları) kapsamında Afyon Lisesinin Proje Koordinatörü olarak yer aldığı, "Geleceğin Şifresi: Doğa Dostu Robotlar " isimli projenin birinci toplantısı, 01-05 Kasım 2021 tarihleri arasında Estonya'nın Başkenti Tallinni kentinde yapıldı. Tallinna Kristiine Gümnaasium kurumuna; dört öğrenci ve iki öğretmenle  proje hareketliliği gezisi gerçekleştirildi.

Etkinliklerde; öğrenci ve öğretmenler, Tallinn şehrindeki kültürel gezilere katılarak 5 gün boyunca Tallinna Kristiine Gümnaasium okulunda robotik kodlama ve çevresel koruma ile ilgili çalışmalara katıldılar. Öğrenciler, oryantasyon ve grup oyunlarında da yer aldı.

Konuyla ilgili Afyon Lisesi Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlar söylendi: “Bu proje ile doğa dostu robotları tasarlamak ve bunları kullanarak ekolojik ve çevresel sorunlara çözüm üretmeye çalışan çalışmalar yapmayı planlıyoruz.Bu sorunların her biri, STEM alanlarını (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) kapsayan proje tabanlı öğrenme metodolojisine sahip eğitsel robotik tasarımlarının kullanılmasını içerecektir.Farklı kültürlere sahip 6 farklı ülke olarak Yeşil Güç, Yağmur Suyu Toplama, Enerji Tasarrufu, Geri Dönüşüm, Kirlilik, Sera etkisi, İklim değişikliği, Hava Kalitesi, Geri Dönüşüm, Yenilenebilir Enerji, Su Arıtma, enerji tasarrufu, Atık Yönetimi, Dengeli Ekosistem konularına odaklanıyoruz.

Robotik (EV3, VEX, Mbot ) aracılığıyla çevre sorunlarına yaratıcı çözümler bulmak için:

Türkiye'de(C1) YEŞİL EVLER

Makedonya'da(C2) YEŞİL OKULLAR

Estonya'da(C3) YEŞİL YOLLAR

Polonya'da(C4) MAVİ GÖKYÜZÜ

Portekiz'de (C5) MAVİ OKYANUS

İspanya’da (C6) YEŞİL DOĞA tasarlıyoruz.

Projenin başlığına ve amacına uygun aktivitelerle dolu geçen proje hareketliliğinde; katılımcı öğrenciler İngilizce dilinin kullanımı, farklı kültürleri yakından tanıma, sözlü ve sözsüz iletişim kurma, farklılıklara saygı duyma ve uyum sağlama, grup çalışmasında bir takımın parçası olduğunu hissetme gibi alanlarda çok olumlu kazanımlarla geziyi tamamladı ve katılım sertifikalarını aldılar. Projenin birinci toplantısında Afyon Lisesini temsil eden; öğrenciler Nurefşan Sıla Gök, İsmail Iğdır, Melih Küçükkurt, Kevser Sıla Bozyurt'a; İngilizce Öğretmeni Meral Hitit, Matematik Öğretmeni Çimen Erçolak'a başarılı temsilleri için teşekkür eder, akademik başarılarının devamını dileriz.”   


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli