• BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Afyon’a gurur yaşatan şampiyonlar ödüllendirildi

4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı.

SPOR 7.10.2021 20:30:00 0
Afyon’a gurur yaşatan şampiyonlar ödüllendirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri bugün saat 10.30’da Zafer Meydanı’nda yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Vatandaşlar ve sporcular, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapılan töreni ilgiyle takip etti.

TURNUVALARDA DAHA ÇOK BAŞARI

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişen Akgün’ün konuşmalarıyla başlayan tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin konuşmalarıyla devam etti. Konuşmalarında Afyonkarahisar’ın bir spor şehri olması için gayret ettiklerini dile getiren İl Müdürü Feyzullah Dereci, yediden yetmişe herkesin spor yaptığı ve hem ulusal hem de uluslararası turnuvalarda daha çok başarı elde etme hedefinde olduklarını belirtti.

Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen program; halk oyunları, minikler jimnastik, tekvando, muay thaı, karate ve çeşitli gösterilerle devam etti. Öte yandan, Karahisar Gençlik Merkezi Gitar Eğitmeni Selçuk İlkan, söylediği şarkılarla dinleyicileri coşturdu.

Programın son bölümünde ilimiz sporcularına, uluslararası turnuvalarda gösterdikleri başarılar nedeniyle ‘Sporun Enleri’ ödülleri takdim edildi.

ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

2020 Tokyo Olimpiyatları Paratekvando dalında 2’nci olan Meryem Betül Çavdar ve Dünya Yıldızlar Plaj Güreşi 3’üncüsü Ceren Sıla Müjde’nin ödüllerini Vali Yardımcısı Nurullah Kaya takdim etti. Ümit Gençler ve U21 Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Hazer Balık, Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Ayşe Yılmaz ve Hayru Nisa Çiğirdik’in ödüllerini Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci takdim etti.

U15 Serbest Grekoromen Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Yağmur Karabacak’ın ödülünü Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişen Akgün takdim ederken; U15 Serbest Grekoromen Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Havva Konca ile Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Eda Nur Ersoy’un ödüllerini ise Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik Spor İl Müdürü Sami Çetinaktı takdim etti. Ödüllerin takdim edilmesiyle birlikte program sona erdi.


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli