• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Afyon’a ticaret noktasında büyük işler düşüyor

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, salgın sürecinde Türkiye ve Afyonkarahisar'a ticaret noktasında büyük işler düştüğünü belirterek, Afyonkarahisar'ın konumunun ticaret açısından büyük avantaja sahip olduğunu söyledi.

EKONOMİ 15.06.2021 21:22:00 0
Afyon’a ticaret noktasında büyük işler düşüyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin 8.Olağan Üye Buluşması Atlıspor Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı İsmail Tosun, MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ve MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyesi işadamları katıldı.

"PANDEMİNİN TÜM İNSANLIĞA ZARAR

VERDİĞİ BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ"

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol, "Mart 2020'de tanıştığımız Kovid-19 pandemisi hem toplumsal hem ekonomik hem de sosyal olarak tüm insanlığa zarar verdiği bir dönemi yaşamaktayız. Doğal olarak küresel bir ekonomik krizi de hep birlikte yaşadığımız bu dönemde bugünki istişare toplantıları son derece önem arz etmektedir. Pandemi sonrasında toplantıların ve kalabalık etkinliklerin düzenlenmesine  getirilen kısıtlamalar nedeni ile Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda birçok önemli konunun ele alındığı sanal ortamda düzenlenen elektronik buluşmalarla  üyelerimizin yaşadığı sorunlar ve çözümleri ile eğitimler yapılabilmiştir" diye konuştu.

"OLUMSUZLUĞA RAĞMEN BÜYÜMESİNİ

DEVAM ETTİREN BİR KAÇ ÜLKEDEN BİRİSİYİZ"

Son dönemde ekonomik hayatta yaşanan sorunların ve aksamaların sektörler bazında farklı etkilerin oluşmasına sebep olduğunu ifade eden Karakol, "Hükümetimizin girişimleri ile iş dünyasına kaynak kullanımı ve maddi destekler sağlanmıştır. Borç yapılandırılması vergi ve kamu alacaklarının yapılandırılması gibi uygulamalarla iş dünyasına destek verilmiştir. Toplamda bugüne kadar dünyada 3 milyon 800 bin kişinin Kovid-19 sebebi ile vefat ettiği ve dünya ekonomisinin minimum yüzde 6 oranında küçüldüğü ve son 100 yıldır böylesine olağanüstü bir durumla karşılaşılamamış olması rağmen, hamdolsun ki ülkemiz büyümesini devam ettiren birkaç ülkeden birisi olmuştur" ifadelerini kullandı.

"HİZMET SEKTÖRÜ DİĞER SEKTÖRLERE

GÖRE DAHA FAZLA OLUMSUZ ETKİLENDİ"

Pandemi döneminde hizmet sektörünün diğer sektörlere oranla  daha fazla olumsuz etkilendiğini kaydeden Karakol, "Sanayi ve imalat sektörü ise geçen yıldan itibaren emtia fiyatlarına yaşanılan büyük artışların olumsuz etkileri ile boğuşmaktadır. Tarım ve hayvancılık sektörünün ise gerek kuraklık ve olumsuz çevre şartlarının etkisi gerekse girdi maliyetlerindeki olağanüstü artışların yansıması ile ciddi ürün kaybı ve zararın ortaya çıkmasını en derin şekli ile yaşamaktadır" dedi.  

"ÜYELERİMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU

GENEL BAŞKANIMIZA AKTARIYORUZ"

Karakol konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Tüm bu hususların ihtisas kurullarımızın çalışmaları ile ele alınması son derece önem arz etmektedir. bu nedenle bugün düzenlemiş olduğumuz bu toplantıda üyelerimizin içinde bulunduğu durumu değerli Genel Başkanımıza iletebilmesi çok önemlidir. Biliyoruz ki Sayın Genel Başkanımızda sizlerin sorunlarınızın çözüm yollarının bulunması ve hükümetimize iletilmesin de elinden geleni yapacaktır. Bu vesile ile toplantımızın hayırlara vesile olması dileği ile sözlerime son verirken saygılarımı arz ederim."

"PANDEMİDE EKONOMİNİN TEMEL

UNSURU İNTERNET ALIŞVERİŞLERİ OLDU"

Daha sonra bir konuşan yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde ekonominin temel unsurunun internet alışverişleri olduğunu belirtti.

"FİRMALAR BÜYÜK BİR

AVANTAJA KAVUŞTU"

Salgın sürecinde sanal mağazası olanların, dijitale yatırım yapan firmaların büyük bir avantaja kavuştuğuna işaret eden Kaan,"Artık ekonominin temel unsuru internet alışverişleri. Bu süreçte kargo firmaları ve büyük ölçekli e-ticaret yapan internet siteleri başı çekiyor. Bazı ürünlerde satış patlamaları var. Örneğin benim hiç tahmin etmediklerimden biri saç boyası, salgın süresince yüzde 1200 artmış durumda" ifadelerini kullandı.

"OMUZ OMUZA VEREREK

SALGINDAN KURTULACAĞIZ"

Kaan, salgın sürecinde Türkiye ile Afyonkarahisar’a büyük işler düştüğünü vurgulayarak, kentin konumu bakımından ticaret yapabilmek için büyük bir avantaja sahip olduğunu bildirdi. Kaan, omuz omza mücadele vererek salgından kurtulacaklarını ve normale döneceklerini sözlerine ekledi.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli