Tarih: 07.06.2023 10:29

Afyonkarahisar Erenler Mahallesine Yeni Park Yapımı Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin yeşil alan ve park sayısını arttırmaya devam ediyor. Atıl kalan alanlar ve yeşil alan olarak belirlenen yerler, gençler ve aileler için park ve rekreasyon alanlarına dönüşüyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in "her mahalleye park" sözü yerine getiriliyor ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Erenler Mahallesi'ne yeni bir park yapımı başlatıldı.

Park, çocuk oyun grupları, fitness alanı, basketbol ve voleybol sahası gibi alanlarla 15 bin 200 metrekarelik bir alana sahip olacak. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, dört yılda 541 park inşa edildiğini ve yeşil alan miktarında %57 oranında artış sağlandığını belirtti. Ayrıca mahallelerde atıl olan alanlar kullanıma açıldı ve 98 adet cep park yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Erenler Mahallesi'nde yapılacak olan parkın, Afyonkarahisar'ın daha yeşil bir şehir olma hedefi doğrultusunda yapıldığını söyledi. Parkta 7'den 70'e hizmet veren çocuk oyun alanları, fitness alanı, spor sahaları ve koşu yolu gibi alanlar yer alacak. Erenler Mahallesi'nin öğrenci nüfusu yoğun olduğu bilincinde olduklarını ve diğer mahallelere de benzer çalışmalar yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yeşil alanlar ve sosyal alanların artması için atılım içinde olduklarını vurguladı.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —