Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan ve İstanbul ile çevre illerde hissedilen depremin ardından bir geçmiş olsun mesajı yayınladı. Depremden etkilenen tüm vatandaşlara yönelik taziye dileklerini ileten ATSO, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.
Silivri açıklarında meydana gelen deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Depremin büyüklüğü ve etkileri kısa sürede kamuoyuna yansıdı. ATSO yetkilileri, depremde zarar gören vatandaşlar için gerekli desteklerin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Marmara Denizi’nde meydana gelen deprem hepimizi derinden üzdü. Bu zor zamanlarda tüm vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Depremde etkilenen tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
ATSO, Afyonkarahisar ilinde de olası bir deprem senaryosuna karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda, üyeleriyle koordineli bir şekilde hareket ederek, afet bilincini artırmaya yönelik çalışmaların yapılacağını ifade etti. Afet yönetimi ve hazırlık konusunda farkındalık oluşturmak için çeşitli eğitimler düzenleneceği belirtildi.
Ekonomik Etkiler de göz önünde bulundurularak, depremin bölgedeki ticari faaliyetlere olası etkileri hakkında değerlendirmeler yapıldığı ifade edildi. ATSO, üyelerinin mağduriyetinin en aza indirilmesi için gerekli destekleri sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.