• BIST 100

    9312,13%-0,10
  • DOLAR

    38,28% 0,05
  • EURO

    43,71% 0,05
  • GRAM ALTIN

    4098,05% -1,50
  • Ç. ALTIN

    6690,48% -2,29

Afyonkarahisar'da 26 Milyon Liralık Sulama Projesi Başladı

Afyonkarahisar'da 26 Milyon Liralık Sulama Projesi Başladı

SİYASET 24.04.2025 02:43:25 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Dinar'da Tarım Alanları Suya Kavuşuyor


Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, tarımsal sulamayı iyileştirecek önemli bir proje başladı. Çapalı Yer Altı Sulama Sistemi projesi için 26 milyon 65 bin lira değerinde ihale yapıldı ve Devlet Su İşleri aracılığıyla 17 Nisan'da sözleşme imzalandı. Bu proje, bölgedeki tarım alanlarının verimliliğini artırmayı hedefliyor.


Projenin Kapsamı ve Hedeflenen Alan


Sulama sistemi, toplam 179 hektarlık bir alanda kurulacak. Dinar ilçesi ve çevresindeki tarım arazilerinin suya kavuşmasıyla birlikte bölgedeki çiftçilerin ürün verimliliği artırılması amaçlanıyor.


Yer Altı Sulama Sisteminin Önemi


Yer altı sulama sistemi, su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlayarak kuraklık riskini azaltır. Ayrıca, bitkilerin köklerine doğrudan su verilmesi sayesinde su kaybının önüne geçilir ve ürün kalitesi artar.


Proje Takvimi ve İlerleyen Aşamalar


17 Nisan'da imzalanan sözleşme ile birlikte projenin inşaat çalışmalarına başlandı. Projenin tamamlanmasıyla Dinar ilçesindeki tarım sektörü önemli bir ivme kazanacak.


Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Özkaya’nın Açıklamaları


Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, projenin hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek, bölge halkına yapılan bu yatırımın önemini vurguladı. Özkaya, "Bu proje, ilimiz ve ilçemizin tarım potansiyelini daha da artıracaktır" ifadelerini kullandı.



    • Proje Bedeli: 26 Milyon 65 Bin Lira

    • Sulama Alanı: 179 Hektar

    • Sözleşme Tarihi: 17 Nisan

  • Perşembe 19.9 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 15.7 ° / 7.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 17.8 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı