9363,3%0,45
38,26% 0,13
43,95% -0,30
4264,51% 1,32
6792,06% 0,00
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ev sahipliğinde gerçekleşen TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi toplantısı, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi amacıyla önemli kararlar aldı. Toplantı, İcra Komitesi Başkanı Funda Güleç Yaman’ın moderatörlüğünde yapıldı.
Toplantıda, Afyonkarahisar'daki kadın girişimcilerin karşılaştığı zorluklar ve bu zorlukların aşılması için alınabilecek önlemler detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle kadınların iş hayatına katılımını artırmak ve mevcut işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çeşitli stratejiler tartışıldı.
Toplantıya, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrettin Güzbey ve ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol da katılarak kurulun çalışmalarına destek verdiler. Güzbey ve Şenol'un katılımları, odanın kadın girişimciliğine verdiği önemi gösterdi.
TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’nin doğal üyelerinden olan Güzbey ve Şenol'un yanı sıra, kurulun diğer üyeleri de toplantıda yer aldı. Toplantı boyunca, katılımcılar fikir alışverişinde bulunarak ortak bir strateji oluşturma konusunda uzlaştılar.
Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu, kadınların ekonomik hayattaki rolünü güçlendirmek için çeşitli projeler yürütmektedir. Bu projeler arasında:
Afyonkarahisar'da kadın girişimciliğinin daha da gelişmesi için çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtildi. Kurul, yerel yönetimlerle işbirliği yaparak kadınlara yönelik yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor.