11000,26%6,06
41,33% 0,09
48,75% 0,30
4892,12% 0,16
7888,34% 0,00
Afyonkarahisar Valiliği, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan LEADER Yaklaşımı kapsamında yerel kalkınma projelerine destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, İhsaniye ve Sultandağı ilçelerinde kurulan Yerel Eylem Gruplarına (YEG) yönelik 100 bin TL’lik hibe destekleri değerlendirildi.
Vali Yardımcısı Murat Büyükköse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altun ve TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, İhsaniye ilçesinde kurulan Frigya Yerel Eylem Grubu Derneği ve Sultandağı ilçesinde kurulan Sultandağı Yerel Eylem Grubu Derneği projelerini değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, projelerin uygulanabilirliği ve yerel kalkınmaya sağlayacağı katkılar detaylı bir şekilde incelendi.
Kırsal kalkınma projeleri, İhsaniye ve Sultandağı ilçelerinde özellikle turizm ve yerel ürünlerin geliştirilmesi alanlarında önemli fırsatlar sunuyor. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte, yerel ekonomilerin canlanması ve istihdamın artırılması hedefleniyor. Projelerin kapsamı şu şekilde:
Afyonkarahisar Valiliği, yerel kalkınma projelerine verdiği desteklerle, kırsal bölgelerin sosyo