9133,76%-4,06
39,44% 0,24
45,43% -0,63
4358,65% 1,75
6979,12% 1,58
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, acil sağlık hizmetlerini daha da güçlendirmek amacıyla 5 adet vantilatörlü transport kuvözü hizmete sundu. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından temin edilen kuvözler, 112 Acil Sağlık İstasyonu Başhekimliği bünyesinde kullanılacak.
Hizmete sunulan kuvözlerin yüzde 80 yerli üretim olması dikkat çekiyor. Son teknoloji cihazlar, yenidoğan çocuk ve yetişkin hastaların sevklerinde kullanılabilecek ve 3 basamak yoğun bakım cihazlarıyla aynı teknik özelliklere sahip. Bu kuvözler, hastaların uygun altyapı ile birlikte 112 Acil Komuta Merkezi veya hastanelerde görevli hekimler tarafından hasta değerlerinin uzaktan anlık takibine imkan sağlıyor.
* Yüksek Yoğun Bakım Kapasitesi: 3 basamak yoğun bakım cihazlarıyla aynı teknik özelliklere sahip.
* Uzaktan Takip: Hasta değerlerinin 112 Acil Komuta Merkezi veya hastanelerde görevli hekimler tarafından uzaktan anlık takibi.
* Yerli Üretim: Yüzde 80 yerli üretim olmasıyla dikkat çekiyor.
* Geniş Kullanım Alanı: Yenidoğan ve yetişkin hastaların sevklerinde kullanılabiliyor.
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ilin sağlık altyapısını güçlendiren bu önemli yatırımın hayırlı olmasını diledi. Yapılan açıklamalarda, yeni kuvözlerin acil sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağı ve hastalara daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale imkanı sunacağı vurgulandı.