• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Afyonkarahisar'da TR33 Bölgesi Kalkınma Ajansı Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar'da TR33 Bölgesi Kalkınma Ajansı Toplantısı Yapıldı

GÜNDEM 19.06.2025 22:58:02 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da Bölgesel Kalkınma Hamlesi


Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, TR33 Bölgesi'ni oluşturan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin sürdürülebilir kalkınmasına yönelik önemli adımların atıldığı bir platform oldu.


Toplantıya Katılan İsimler


Toplantıya, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın yanı sıra Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Kütahya Valisi Musa Işın, Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Afyon İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Selim Kandemir ve Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser katıldı.


Yerel Kalkınma Projeleri ve Yatırım Destekleri


Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, TR33 Bölgesi'ndeki yerel kalkınma projelerinin daha etkin bir şekilde uygulanması ve yatırım destek programlarının geliştirilmesi konularında kararlar aldı. Toplantıda, bölgedeki girişimcilik faaliyetlerinin artırılması ve bölgesel iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi de ele alındı. Bölgenin ekonomik büyümesine katkı sağlayacak potansiyel projeler üzerinde duruldu.


Bölgesel İş Birliği ve Girişimcilik Faaliyetleri


Toplantıda, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri arasındaki bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesi ve girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi için çeşitli stratejiler belirlendi. Bu kapsamda, ortak projelerin hayata geçirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı, eğitim programları ve finansman kaynaklarına erişim konularında çalışmaların yapılması kararlaştırıldı. Bölgedeki yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ekonominin canlandırılması için atılacak adımlar da toplantıda değerlendirildi.



    • Yerel kalkınma projelerinin etkin bir şekilde uygulanması

    • Yatırım destek programlarının geliştirilmesi

    • Girişimcilik faaliyetlerinin artırılması

    • Bölgesel iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi

  • Cumartesi 9 ° / 0.5 ° false
  • Pazar 8.1 ° / -1.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 6.2 ° / -2 ° false