10628,63%-0,11
42,24% 0,05
49,25% 0,62
5644,88% -0,91
9495,67% 2,13
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın başkanlığında, trafik işaret levhalarının sadeleştirilmesine yönelik önemli bir komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü'nde yapılarak, kent trafiğinin daha güvenli ve anlaşılır hale getirilmesi hedefleniyor.
Toplantının temelini, İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında 06 Ekim 2025 tarihinde imzalanan "Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesaklığın Sağlanmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" oluşturdu. Bu protokol kapsamında, trafik işaretlerinde standart bir dil ve anlaşılırlık sağlanması amaçlanıyor.
Komisyon toplantısında, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu kapsamındaki karayollarında faaliyet gösteren alt saha çalışma gruplarının yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi. Yapılan düzenlemelerle, levhaların fazlalığı ve karmaşıklığının giderilmesi planlandı.
Toplantı sonunda, alt saha çalışma grupları tarafından yürütülen tüm trafik işaret levhalarının sadeleştirilmesine yönelik düzenlemeler komisyon üyeleri tarafından incelendi ve alınan kararlar onaylandı. Bu adımın, sürücüler için daha net bir trafik işaretleri ağı oluşturması bekleniyor.