• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Afyon’un akademik başarısı yükseliyor

Afyonkarahisar’ın akademik başarısı yükselmeye devam ediyor. Tüm il genelinde öğrencilerin akademik başarıları için önemli adımlar atıldı.

EĞİTİM 5.04.2023 02:33:00 0
Afyon’un akademik başarısı yükseliyor

Göreve başladığı günden itibaren akademik başarı grafiğinin iyileştirilmesi için yoğun mesai harcayan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, tüm il genelinde öğrencilerin akademik başarıları için önemli adımlar atıyor. 

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın konuya büyük bir hassasiyetle yaklaştığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, il genelinde belirli periyotlarla yapılan deneme sınavlarının, akademik başarının yükseldiğinin göstergesi olduğunu değerlendirdi. 

Yine aynı değerlendirmeye göre; Afyonkarahisar genelinde 2022 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen deneme sınavlarında öğrencilerin ortalamaları 28 net iken, 2023 yılı Nisan ayında yapılan deneme sınavlarında bu ortalamanın 42 nete yükseldiği, bu yükselmeyle birlikte Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinde başarı grafiğinin artarak birçok ilçe akademik başarı sıralamasında kırmızıdan yeşile döndüğü ifade edildi 

Afyonkarahisar’da öğrencilerin bilmedikleri sorulara da yanıt verdiklerini ve cevabı yanlış olan soruların öğrencilerin ortalama netlerini düşürdüğünü ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, öğrencilerdeki bu eğilimin büyük oranda terk edildiğini ve bunun da akademik başarının yükselmesini sağladığını dile getirdi. Sünnetci tüm öğrencilere bilmedikleri soruları boş bırakmaları gerektiğini söyleyerek, öğrencilerin yalnızca bildikleri soruları cevaplamalarını ve bu sayede ortalama akademik başarılarını yükseltebilecekleri tavsiyesinde bulundu.

Bunun yanında il genelinde ve tüm ilçe okullarında yapılan Destekleme Yetiştirme Kursları (DYK) da öğrencilerin akademik başarılarını arttırıyor. Hafta içi ve hafta sonu yapılan dersler öğrencilerin akademik başarılarının olumlu yönde etkiliyor. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen kurslar ve öğretmenlerin rehberliğiyle ilerleyen günlerde tüm öğrencilerin akademik başarılarının yükselmeye devam etmesi hedefleniyor. 


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli