Tarih: 26.09.2024 00:22

AK Parti Kadın Kollarında temayül heyecanı

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti’nin seçim başarısızlığı nedeniyle teşkilatlarda ve kadın kollarında yeniden yapılanmalar devam ediyor. AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kollarında bugün yeni dönemde görev yapacak İl Kadın Kolları Başkanlığı için temayül yoklaması yapıldı. Bölge koordinatörü Tülay Beşkonak Özçay ve İl Koordinatörü Ayşe Lütfiye Poçanoğlu’nda katıldığı temayül yoklamasında üyeler, yeni Kadın Kolları Başkanı için oy kullandı. 

4 ADAYDAN 2’Sİ ÖNE ÇIKIYOR

Mevcut Başkan Ferda Ertürk’ün ve yönetiminin seçim başarısızlığı nedeniyle AK Parti teşkilatlarında olduğu gibi Kadın Kollarında da yeniden yapılanmaya gidiliyor. Ferda Ertürk’ün tekrardan aday olmadığı Kadın Kolları Başkanlığı için 4 isim aday olurken bunlar arasında Rasime Fedakar ile Hilal Büyükben’in ismi öne çıkıyor.  

BAŞKAN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEK

Bugün gerçekleşen temayül yoklamasında üyeler; AK Partinin kuruluşundan itibaren Kadın Kolları başta olmak üzere ana kademelerde görev alan, 27. dönem 4. sıra milletvekili adayı Mali Müşavir Rasime Fedakar, mevcut Kadın Kolları yönetiminde Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hilal Büyükben, Kadın Kolları üyesi Gülfer Kandemir ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Özaydın için oy kullandılar.

AK Parti’de yeni Kadın Kolları Başkanının ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

HER AK PARTİLİ SON NEFESİNE KADAR BU KUTLU DAVANIN MENSUBUDUR

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı bugün gerçekleşen temayül yoklamasıyla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “AK Parti’de yeni-eski diye bir kavram yoktur, sadece görev değişikliği vardır. Her AK Partili son nefesine kadar bu kutlu davanın mensubudur. Bölge koordinatörü Tülay Beşkonak Özçay ve İl Koordinatörü Ayşe Lütfiye Poçanoğlu koordinasyonunda; İl Kadın Kolları temayül yoklamamızı gerçekleştirdik” ifadelerine yer verildi.

AK PARTİDE KADIN KOLLARINDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

 

RASİME FEDAKAR

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak çalışan Rasime Fedakar 27. Dönem milletvekili seçimlerinde 4. Sıradan Ak Parti listesinde yer almıştı. O dönem seçimlerde ittifak yasası ilk kez uygulandığından dolayı diğer ittifak adayından fazla oy olmasına rağmen seçilememişti. Ak Partinin kuruluşundan itibaren  kadın kollarında  ve  ana kademede fedakarca çalışan, sivil toplum ve meslek örgütü çalışmalarında yer alan Fedakar, saha çalışmalarına da hakim bir karakter profili çizmektedir.  Bunun yanında iletişime açık, güler yüzlü bir siyasetçi olması ise şu anda siyaseten en ihtiyaç duyulan durumlardandır. 

Mevcut yönetimlerde kongre sürecinde görev almadığı bilinmektedir.

 

HİLAL BÜYÜKBEN

Hilal Büyükben, kısa süre öncesine kadar Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kültür Evi müdüresi olarak görev yapmakta iken, yerel seçimlerden sonra görevinden istifa ettiği bilinmektedir. Büyükben, mevcut kadın kolları yönetiminde teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 

 

 

AYŞE ÖZAYDIN 

Ayşe Özaydın, son yapılan kongre ile Afyonkarahisar Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilen bir isimdir. Öncesinde de Ak Parti kadın Kolları yönetiminde idi. 

GÜLFER KANDEMİR

Gülfer Kandemir ise, Ak Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesidir. Evli ve iki çocuk annesi olan Kandemir, ev hanımıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —