• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

AK Parti teşkilatı bayramlaştı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar teşkilat bayramlaşma programı öğleden sonra Gedik Ahmet Paşa Medresesi (Taş Medrese) bahçesinde gerçekleştirildi.

SİYASET 22.07.2021 21:42:00 0
AK Parti teşkilatı bayramlaştı

Bayramlaşmaya; AK Parti ana kadame mensuplarının yanı sıra; Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İGM Üyeleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşma programının açış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı. Mübarek Kurban Bayramının hayırıl ve uğurlu olmasını diledi.

RABBİM BELADAN, MUSİBETLERDEN KORUSUN

Uluçay, “İnşallah Rabbim bizleri Covid-19 belasından uzak tutsun. Yaklaşık 3-4 bayramdır salgın nedeniyle bayramlaşma programı yapamıyorduk. İlk defa şükürler olsun bizimde ilk bayramlaşmamız oldu. Benim İl Başkanı olarak şahsen ilk bayramlaşmam oldu. Bu bayramlaşma programında herkesin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Rabbim kazadan, beladan, musibetlerden korusun. Bizlerin birlik ve beraberliğini bozmasın diyorum. Biz bayramlaşma programımızdan şahsım, Belediye Başkanımız, İGM Başkanımız, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başanımız olarak erken ayrılıp Sayın Cumhurbaşkanımız partimizin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partide ki bayramlaşma programına katılmak üzere ayrılacağız” dedi.

BİR DAHA BÖYLE SALGINLAR YAŞAMAYALIM

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan yaptığı konuşmada, mübarek Kurban Bayramını kutladı. Karahan, “Rabbimiz inşallah yılına, gününe sağlıkla ve kedersiz eriştirsin. Kesmiş olduğumuz kurbanları Yüce Rabbim izzeti dergâhında kabul etsin. İnşallah nice bayramları teşkilatımızla birlikte görebilmeyi diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz teşkilat mensuplarıyla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karadeniz, “İnşallah bu Kurban Bayramı Covid-19 belasından kurtuluşumuza vesile olur ve bir daha böyle salgınlar yaşamayız inşallah. Biz AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı olarak sahadayız. Meclisin tatile girmesiyle birlikte sağ olsunlar Milletvekillerimizle birlikte inşallah hep sahada teşkilat mensuplarımız ve partililerimizle beraber milletimizin içerisinde olacağız. Hayırlı bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

BİRLİK, BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk bayramlaşma konuşmasında, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan kurbanların makbul olmasını diledi. Ertürk şu ifadelere yer verdi: “Kurban Bayramımızın hepimize hayırlar getirmesini temenni ederek tebrik ediyorum. Rabbim İl Başkanımızın da belirttiği şekilde inşallah Covid-19 küresel salgınından kurtulmuş şekilde tüm teşkilatça birlik, beraberliğimizin daim olduğu nice bayramlara erişmeyi bizlere nasip etsin. Tüm katılımcılara katılımları nedeniyle teşekkür ediyorum.”

KENDİNE VERDİĞİ ÜSTÜN BİR ÖZELLİKTİR

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban konuşmasında güzel bir Kurban Bayramı idrak edildiğini söyledi. Covid-19 salgın tedbirleri alma ihtiyacı duyulmayan bayramlara en yakın zamanda kavuşmayı temenni eden Çoban, “Bayramlar bizler için buluşma ve yakınlaşma anlarıdır. Şu an biz biliyoruz ki Müslüman Türk Milletimiz sadece kendi bulunduğu coğrafya da değil dünyanın dört bir yanında kurbanlar keserek, kestirerek, dağıtarak bu yakınlaşma ve kurbiyeti sağlıyorlar. Bu da bizim milletimizin herhalde Cenab-ı Hak’ın herhalde kendine verdiği üstün bir özelliktir. Bu güzellik ve üstünlüğün diğer milletlere örnek olmasını canı gönülden diliyorum” dedi.  

BOLLUK VE BEREKET İÇERİSİNDE ULAŞMAYI DİLİYORUZ

Başkan Çoban, “Çünkü yakınlaşmanın paylaşmanın bayramlarda zirveye çıkması gerekiyor. Ama maalesef hali vakti yerinde olan bazı İslam ülkelerinin yetkililerinden, o ülkenin insanlarından bu yaklaşımı göremiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey olmak üzere kadirşinas Türk Milleti gerçekten bu yakınlaşmayı bu paylaşmayı dünyanın her yerinde en güzel şekilde gösteriyor. Bu örnekliğin bu güzelliğin artarak devam etmesinden yanayız. Cenab-ı Hak’tan duamız da budur. Nice bayramlara inşallah tekrar güzellik, huzur içerisinde, sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket içerisinde ulaşmayı diliyoruz. İnşallah yine zulmün sona erdiği bayramlara ulaşmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

VAR OLUŞ, YOK OLUŞ MESELESİDİR

24. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili AK Parti Genel Merkez Koordinatörü Halil Ürün, herkesin mübarek Kurban Bayramını kutlayarak, Allah’tan bayramın hayırlara vesile olması dileklerini sözlerine ekledi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, katılımcıların Kurban Bayramını kutladı. Zeybek şöyle konuştu: “Şairin dediği gibi yol uzun yükümüz ağır. İşin açıkçası programımız öncesi vekilimizle de istişare ettik. 2023 yılı seçimlerine bir sonra ki Kurban Bayramımız kaldı. Ondan dolayı çok ciddi çalışmamızın farkına varmamız gerekiyor. Çünkü 2023 yılı seçimi gerçekten bu ülkenin neredeyse var oluş yok oluş meselesidir. Hiç bilinmeyenlerin biraraya gelipte karşımızda cephe oluşturduğu bir dönemde Rabbim bu bayramın birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Yine bu bayram mazlum coğrafyada Müslüman kardeşlerimizin gördükleri zulmün son bulmasını temenni ediyorum.”

TÜRK BEKLENENDİR

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını dileyerek: “Kestiğimiz kurbanların Allah katında makbul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Türk beklenendir. Bunu bizzat Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olan Dr. Burhan İşleyen hocamız anlattı. Kendisinin de bunu yaşayanlardan dinlediğini öğrendik. Orta Afrika ülkelerinden birine Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri oraya gittiklerinde tertemiz bir camii görüyorlar. Camii içerisinde bembeyaz bir kıyafet içerisinde siyahî bir Afrikalı ile karşılaşıyorlar. ‘Selamünaleyküm biz Türkiye’den geldik, kurban organizasyonu yapacağız” dedi.  

TÜRKİYE OLARAK HER YERDE VARIZ

Yurdunuseven, “Kim ihtiyaç sahibi fakirse bize bu organizasyonda yardımcı olun.’  diyorlar. Afrikalı, ‘Önce bir durun siz Türkiyeden mi geldiniz. Öyleyse kurban işin hallederiz. Recep Tayyip Erdoğan ne yapıyor durum nedir?’ diye soruyor. Bakınız biz Türkiye olarak Afrika’da da varız, elhamdülillah Orta Asya’da da varız. Ortadoğu’da da varız. Avrupa’da da varız. Biz Türkiye olarak her yerde varız. Çok şükür ki mazlum milletlerin beklediği bir milletiz. Bizler umut bekleyenlerin umudu olan bir milletiz. İnşallah 2023 yılı seçiminde güzel bir sonuç alarak akabinde 2024 yılı yerel seçimlerinde Belediyelerimizi geri alarak daha güzel işlere imza atacağız” diye konuştu.

ORADAKİ ZULÜM ÇÖZÜLDÜ

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Allah’tan nice kurban bayramlarına sağlık, afiyet, bereket içerisinde kavuşmayı diledi. Özkaya şunları kaydetti: “20 Temmuz 1974 tarihinde malumdur Kıbrıs Barış Harekâtının yıldönümüdür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kalabalık bir heyet Kıbrıs’a gitti. Kıbrıs’ta Yunan-Rum ve Enosis’le birleşme hareketlerine başlaması sonucu 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Ordusu rahmetli Erbakan Hocanın yiğitlik ve cesaretiyle Kıbrıs’a çıkartmayı yaptı. Ecevit’te buna katılmak durumunda kaldı. Allah’a hamd olsun oradaki zulüm çözüldü. Yıllardır iki devleti Kıbrıs konusu oldu. Bunun işlemeyeceği anlaşılınca Sayın Cumhurbaşkanımız Kıbrıs’ta bir şey söyledi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesini de Meclis makamını da Kıbrıs’ta yapacağımızı ifade etti.

KIBRIS MÜSTAKİL BİR DEVLETTİR

Hemen baktım ki ‘Türkiye orada inşaat yapacak, bina yapacak v.s yorumları yapıldı. Eğer siz müstakil bir devlet olacaksanız mutlaka bu devletin bir Cumhurbaşkanlığı, bir parlamentosu, bir mekânı olacak. Günümüzün Cumhurbaşkanlığı binası İngiliz döneminde ki sömürge Valisinin makamıdır. Dolayısıyla o sömürge ruhunu, sömürge anıtını, sömürgenin izlerini değiştiren, dönüştüren müstakil bir devletin külliyesi, yönetim merkezini, parlamentosunu oluşturan bir yapıyı orada kurmamız lazımdır. Artık bütün dünyaya Sayın Cumhurbaşkanımızın haykırdığı gibi Kıbrıs müstakil bir devlettir. Bundan sonra bunu tanıtmakta hepimizin görevidir dememiz gerekiyor ve inşallah süreçte oraya gidecektir.”

DUALARIN KABUL OLDUĞU MAKBUL GÜNLERDİR

Bayramlaşma programının son konuşmasını AK Parti Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Covid-19 küresel salgınından en kısa sürede tamamen kurtulmak için temizlik, maske ve mesafeye özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu şöyle konuştu: “Fevkalade mutluyuz çünkü insanlarımızı, partimizin teşkilat mensuplarını gerçekten özledik. Allah hepimizi iki cihanda aziz eylesin, firdevs cennetinde buluşmayı nasip etsin. Hep birlikte bu salgından kurtulmak için dua edelim. Malum arife ve bayram günleri bugünler duaların kabul olduğu makbul günlerdir. Bayram günleri ve geceleri duaların kabul olduğu günlerdir. Dolayısıyla birbirimize mutlaka dua edelim. AK Parti gerçekten Türkiye’ye çok büyük hizmetler yaptı. AK Parti’den önce Türkiye IMF’nin yönettiği bir ülkeydi. Belki tarihimizde ki en güçlü dönemi yaşıyoruz. Küresel salgına rağmen Türkiye daha da güçleniyor güçlenmeye de devam edecek.”


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli